přervaná páska v kazetě

Poruchy, opravy, tipy, triky, servisní menu

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
forbidden
Kontaktovat uživatele:

přervaná páska v kazetě

#1 Příspěvek od forbidden »

Lukas-Peca píše: Čím slepit přervanou videopásku v kazetě?

Ja to lepil paskou Scotch Magic Tape, pasek jsem sestrihnul na obou koncich pod uhlem cca 45° a zespodu podlepil tou paskou. Drzi to dobre a zadny zasekavani jsem nezaznamenal.
workhard
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od workhard »

Jde to taky páskou na opravu sít pro sítotisk.
Hill
Administrátor

#3 Příspěvek od Hill »

Nevím, jestli se jmenovala zrovna Magic, ale byla na to speciální lepáska k lepení magnetofonových pásek 1/4" (6,25 mm), na tlak citlivé lepidlo, po stlačení nerozčvachtatelné, to je důležité, jinak se to lepidlo napeče na buben a můžeš se jít klouzat.
Ostatní souhlasí, jen úhel volím celkem libovolný mezi 45° a 60° od okraje pásku. A lepím podél střihu, lepáska je tedy šikmo. A pak koukám tu kazetu pokud možno nepoužívat (v lepším případě překopírovat na bezchybnou a uložit hodně vysoko).
mi-ro

#4 Příspěvek od mi-ro »

Pokud to NUTNĚ nepotřebuješ, pásky ve videokazetách neslepuj!! Hrozí velké nebezpečí utžení feritu videohlavy. Ferit má obvodovou rychlost přes 4m/s a když mu nastavíš do cesty sestřihnutej pásek tak se nestačí divit. Když už slepit tak přeložit tak aby při otáčení hlavy ferit nešel proti hraně pásky. Jinak jak ti radí ostatní použij lepidlo k tomu určený. Takovej chemoprén na bubnu taky dokáže divy.
..to bude jen ňákej odpůrek
Lukas-Peca
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Lukas-Peca »

Díky všem za rady, ale asi to učitelce vrátím v původním stavu. Ta likvidace videohlavy mě taky napadla, takže to už radši nebudu zkoušet.
Sendyx

#6 Příspěvek od Sendyx »

Nevím jak dnes, ale před pár lety se prodávala asi za 60Kč sada lepítek na videokazety, které opravdu držely. Ideální je slepit a překopírovat.
bart1
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od bart1 »

Taky souhlasím s předchozími názory. Obecně lepit vydeokazety se nedoporučuje. Je tam velké riziko zničení obrazové hlavy.
Takže spíše přehrát na jinou kazetu nebo lépe na DVD.
Crifodo

#8 Příspěvek od Crifodo »

notně pomačkaný pásek by měl podle všeho představovat pro hlavu stejné nebezpečí jako blbá slepka, větší než dobře udělaná slepka?
Za předpokladu precizně provedené slepky v montážní kolejničce aby byly obě půlky pásku přesně v ose, v rovině a nepřekrývaly se ani neměly mezeru, by snad k poškození hlavy nebyl důvod.
Doma na koleně takhle slepit pásek asi bude piplačka.
Lukas-Peca
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Lukas-Peca »

no tak to by ten pásek musel být opravdu úplně zdeformovaný do podoby špagátu, aby to mohlo ublížit hlavě, ne? S tou páskou to bude horší, kdyby se hlava střetla s hranou pásky, tak by to nemusela rozchodit.
ccarloss

#10 Příspěvek od ccarloss »

Nebezbečí poškození hlavy by teoreticky mohla uďelat každá kazeta,protože na koncích je lepená páska,ktrerá určuje konec nebo začatek při přetáčení jako u mého videa přez hlavu určite zajede za danou mez.Neviděl jsem nikdy lepení na vhs pod úhlem - hlava uš je samotna instalovaná pod určitým úhlem,tak bych dopuručil když lepit,tak kolmo.
Naposledy upravil(a) ccarloss dne 27 zář 2007, 21:16, celkem upraveno 1 x.
mi-ro

#11 Příspěvek od mi-ro »

ccarloss píše:Nebezbečí poškození hlavy by teoreticky mohla uďelat každá kazeta,protože na koncích je lepená páska,ktrerá určuje konec nebo začatek při přetáčení jako u mého videa přez hlavu určite zajede za danou mez.Neviděl jsem nikdy lepení na vhs pod úhlem - hlava uš je samotna instalovaná pod určitým úhlem,tak bych dopuručil kdyš lepit,tak kolmo.
Mýlíš se kamaráde, průhledný transparentní pásek na kraji kazety nikdy nedojde k bubnu s hlavami!!
..to bude jen ňákej odpůrek
ccarloss

#12 Příspěvek od ccarloss »

Dnesni moderni technika to zrejme uz nedovoluje ale spominam si na muj prvni videoprehravac a tam mi kazetu previjel az na uplny zacatek a kdyz jsem ho pustil,tak tam byli chvilku cary,ale prakticky mi nikdy nenapadlo se na to podivat,asi mate pravdu.
Naposledy upravil(a) ccarloss dne 27 zář 2007, 21:14, celkem upraveno 1 x.
Hill
Administrátor

#13 Příspěvek od Hill »

K těm čárám na začátku: záleželo, jak daleko se pásek musel v jaké mechanice zavádět. U přehrávače je jasné, že to muselo být nahrané na jiném přístroji, jehož záznam začal o kousek pásku později, než by vyhovovalo přehrávači. S průhlednou páskou na začátku to nemá moc společného. Nanejvýš některé video dobrzdilo dřív, jiné později.

K úhlu střihu pásky: šikmý střih způsobí menší slyšitelnost ve zvuku na podélné stopě a slepka, zejména úzkou lepáskou, je ohebnější, než při střihu kolmém.
Na rozhození trackingu to vliv zpravidla nemá (někdy se trefí navázat, častěji ne) a na putující pruh v obrazu také ne.
A sklon bubnu? Který fanatik by lepil pod takovým úhlem? To by se spotřebovalo lepásky...
Naposledy upravil(a) Hill dne 28 zář 2007, 06:08, celkem upraveno 3 x.
Odpovědět

Zpět na „DVD, VHS, SAT “