existuje současný továrně vyráběný sledovač signálu?

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
bu2520

existuje současný továrně vyráběný sledovač signálu?

#1 Příspěvek od bu2520 »

nebo je to už jen o bastlení? Nemyslím staré elektronkové.
SMITH

#2 Příspěvek od SMITH »

Myslím , že asi nie . Pri dnešných cenách osciloskopov ...
:-) Nikdy neříkejte, že něco nejde, protože vždy se najde blbec, který neví, že to nejde, a udělá to ! :-)
Úspěch je špatný učitel. Kvůli němu si chytří lidé myslí, že nemohou prohrát. (Bill Gates)
Sendyx

#3 Příspěvek od Sendyx »

Ale vždyť takový Audio Precision Portable One, nebo Neutrik A1, A2 a další podobné přístroje mají vestavěný reproduktor nebo sluchátkový výstup k příposlechu signálu, nebo jeho residua. A jistě se najdou novější nebo levnější přístroje...
Curvetraceristé všech zemí spojte se!
bu2520

#4 Příspěvek od bu2520 »

osciloskop není vždy to pravé, často neukáže přechodové zkreslení. Mám vyrobený sledovač, ale stává se mi, že čas od času zřejmě nábojem odpálím vstup. Tak jsem si říkal jestli není nějaké sofistikované zařízení, které je domyšlené. K tomu pochopitelně platí, že náhražku nepotřebuji tu mám :-)
ZVUK2000

#5 Příspěvek od ZVUK2000 »

Nevýhodou škopku je že na něho musíš čumět :D
bu2520

#6 Příspěvek od bu2520 »

a nejen to , než se zasynchronizuje a pokud hledáš na více úrovňových bodech tak by člověk místo jednoduchého je signál a je dostatečný jenom rovnal citlivost. Ale to hlavní často se stane, že sinus je nezkreslený, ale hudba či mluvené slovo už je.
pajosek2
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od pajosek2 »

Já mám ve skříni samodomo sledovač signálu,ale můžu říct,že jsem ho použil málokdy. Daleko líp se mi osvědčily vysokoohmová sluchátka. Dalo se s nim slyšet i na vstupu do NF části nějakých 100mV signálu. Narosto spolehlivé v mém opravářské praxi,ale je možné,že komu by tohel nevyhovovalo.
To,že někdo dělá věci jinak než by jsi je dělal Ty ještě neznamená,že to dělá špatně.

Nemám zájem o korekci pravopisu.
Achab

#8 Příspěvek od Achab »

Může to být užitečná pomůcka, stačí i předzesilovací sonda ke koncovému zesilovači. "Audiosonda" byla například v KTE 10/1999, ale pro většinu použití jistě vyhoví i podstatně jednodušší. Pro větší univerzálnost by šla doplnit multivibrátorem.
Tesla vyráběla sledovač BK156 s MBA810, jako součást školní soupravy Varilab.
ypsi

#9 Příspěvek od ypsi »

No iste, páni od R&S to ovšem vo svojich podmienkach nepatrne rozvedli :
Samozrejme, už majú aj novšie modely, toto sú nejaké '80 tky.
Přílohy
20190222_181647.jpg
20190222_181647.jpg
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“