Kdy prořezávat stromy ?

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
konosuke

#31 Příspěvek od konosuke »

takovejch fajnšmekrů by se našlo...co se nebojí ani vzduchovky
Přílohy
208782-top_foto1-234dy.jpg
208782-top_foto1-234dy.jpg
Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#32 Příspěvek od ZdenekHQ »

Jo drevokocúrky. Letos jsem jim nechal asi třetinu úrody na zemi a nechaly to být. Buď je jich málo, nebo čekaly teplou zimu. Ale sbírají, dokonce tak, že málem skáčou přes moji kočku. Ale ona to nežere, jen pozoruje, má to moc chlupů.
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
Jirka
Kontaktovat uživatele:

#33 Příspěvek od Jirka »

Letos asi maji veverky takovy zásoby, ze uz ořechy ani neberou. Dal jsem jim jich hromádky různě na zahradu a zmizi sem tam něco...
Jirka
Kontaktovat uživatele:

#34 Příspěvek od Jirka »

p32 píše:... Třešni ale musím snížit, do 7 metrů se mi furt nechce lézt. Je toho dost i dole.

Mám hodně starou třešni, kterou sázel ještě děda, a nechal ji růst jen tak. Třešně má výborný, ale ani 10m žebříkem jsem se nahoru nedostal.
Takže jsem po sklizni zkrátil všechny větve, co rostly výš jak 5m. Spodní jsem nechal dlouhý. Jestli ty pahýly obrazí, v létě zkátím i ty spodní na polovinu.
p32

#35 Příspěvek od p32 »

Já ji nekrátil posledních 5-7 let, takže to potřebuje a bude lepší, když míza poleze do větví dole lépe než jen jako zbytek. Po neděli to bude asi nejlepší z hlediska počasí. :wink:
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#36 Příspěvek od ZdenekHQ »

Tak před cca týdnem jsem nadával, že v půlce února řeší v televizi jaro, a teď jsem se dozvěděl, že se blíží léto. Takže dámy a pánové, doporučuju začít nakupovat vánoční dárky, protože Ježour už se taky blíží... :twisted:
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
konosuke

#37 Příspěvek od konosuke »

jo, čas se krátí a konec dnů je velmi, velmi blízko - jak cyp ! co ?! nečtete brožůrky spasitelů ?! jsou zdarma...
Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
EKKAR

#38 Příspěvek od EKKAR »

Můj děda vždycky tvrdil, že třešně a višně se mají důkladně řezat na konci vegetace těsně po uzrátí = jde je nechat uzrát a pro vočesání vořezat jak kupírovanýho čokla. Ovoce se z vořezanejch větví vobere na zemi a plodný letorosty vobrazí za 2-3 roky, zatímco strom zase sbírá sílu na to nechat uzrát pořádnou úrodu. Udělat tohle u jabloně nebo u hrušky znamená ji zabít respektive na spoustu let zkriplovat, u peckovic takovej řez ale možnej je.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
konosuke

#39 Příspěvek od konosuke »

Přílohy
tesco-zahradnicke-nuzky.jpg
tesco-zahradnicke-nuzky.jpg
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“