ATtiny2313 a teplotni citlivost pri zapnutem BOD

Diskuze a poradna o programátorech a programování různých obvodů

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
RayeR
Kontaktovat uživatele:

ATtiny2313 a teplotni citlivost pri zapnutem BOD

#1 Příspěvek od RayeR »

Tak tu mam takovou zahadu - vytahl sem ze supliku jednu konstrukci s ATtiny2313 a kdyz tam zapnu BOD, je jedno jestli na 1.8/2.7/4.3V, tak ten procesor zacne byt hrozne citlivy na teplotu!
Prisel sem na to, kdyz sem odevrel okno abych vyvetral a najendou koukam, ze program nebezi, MCU patrne v resetu. Nasledne sem to opakovane nasimuloval ochlazenim plynem do zapalovacu. Kdyz ten BOD vypnu, tak se to chova normalne a MCU bezi i zmrazeny obaleny jinovatkou. Podle skopu pritom oscilator bezi furt, na Vcc zadne divociny nejsou, WTF? Ze bych mel nejak specificky nakopnuty kousek? Nebo seriova vada? V errata o tom nic neni. Asi v pondeli zajdu ke slonovi pro novy... Nesetkal se s tim taky nekdo?
Ruprecht

#2 Příspěvek od Ruprecht »

Tiny2313 z jedné série mi při zapnutí BOD jakékoli úrovně přestaly fungovat. S vypnutým BOD fungovaly všechny normálně. Citlivost na teplotu jsem nezkoumal (ani mě to nenapadlo). Číslo série ani dodavatele už nevím.
Když promluví, tak buď kňučí, nebo lže.
RayeR
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od RayeR »

A jak presne prestaly fungovat? Nebylo to take tim, ze se dokola resetovaly? Ja sem to meril a program po startu bezi asi 15ms a pak dojde k resetu a tak porad dokola. Takze rikas nak posrana serie... Ja sem to koupil mozna pred 10 lety v GM, tak doufam, ze nedostanu zas stejny smejd...
lesana87

#4 Příspěvek od lesana87 »

Nemáš náhodou (omylem) zapnutý watchdog? 16 ms je nejkratší interval pro watchdog reset (WDP = 0000).
Ruprecht

#5 Příspěvek od Ruprecht »

Ty moje byly nově koupené (2018). A netuším, jak přesně nefungovaly. Zkusil jsem asi přepnout na interní osc (myslím, že nefungovaly), pak jsem vypnul BOD, fungovaly a dál jsem nepátral.
Když promluví, tak buď kňučí, nebo lže.
RayeR
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od RayeR »

>lesana87
ne to urcite ne, kontroloval sem to x-krat vyctenim, vracel sem i vychozi nastaveni...

>Ruprecht
A fungujou ti do ted v pohode? Mozna koupim rovnou Tiny4313, abych mel nakou rezervu na rozsireni, dam zitra vedet...
RayeR
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od RayeR »

Tak co myslite podle potisku, je to fake? :)
Přílohy
attiny.jpg
attiny.jpg
weed_smoker

#8 Příspěvek od weed_smoker »

Tipnu si,že je ta 4313 faleš jak svině.
RayeR
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od RayeR »

No, podle toho loga bych skoro rekl, ze by to mohl byt origo - viz video:
https://www.youtube.com/watch?v=Sl4D71NRY8A

Hlavni je, ze funguje, vcetne toho BODu. Polil sem to kapalnym PB a bezelo to beze zmeny, tak snad dobry. Ta puvodni tiny mela potisk bilou barvou misto laseru, ale byla kupovana asi pred 13 lety a v te dobe to byl tusim bezne pouzivany typ popisku...
Odpovědět

Zpět na „Programování PIC, ATMEL, EEPROM a dalších obvodů“