PCB z AR - výroba v Číně

Dotazy na technické problémy, vlastní řešení technických problémů

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
wlezley

PCB z AR - výroba v Číně

#1 Příspěvek od wlezley »

Zdravím, je šance nechat v Číně vyrobit plošný spoj, když mám jen naskenovanou předlohu? To co jsem dostal od našeho výrobce z Moravy nebudu komentovat. AR 09/2013 (Chronoskop od p.Hůly). V tomto se vůbec neorientuji, ale rád bych si připlatil za nepájivou masku, vrtání případně barvu. Existuje nějaká šance nebo je potřeba výstup jen v požadovaném formátu? Byl by někdo ochotný trochu mě nasměrovat? Eagle ani jiný soft bohužel neumím :-(
Ivan_Ryger
Bydliště: Jára Cimrman- "Uppsala, Uppsala,... tam jsem taky nebyl"

#2 Příspěvek od Ivan_Ryger »

Bohužiaľ, bude treba to v niečom prekresliť. Nikto vám to neurobí vŕtané obojstranné, prekovy, s maskou za 5 korún z obrázkovej predlohy. Apama z ČR vraj dokáže aj z obrázkov, no určite to nebude za čínske ceny. Eagle nie je ťažké sa naučiť.
jezevec
Hlavní moderátor
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od jezevec »

Jednodušší je použít Sprint Layout. Importuješ předlohu a pak jen obkreslíš. Pak vyexportuješ Gerber data a vrtání (Drill).
Je to vlastně jen kreslící program, i když má jakýsi autorouter, takže se nemusíš celkem nic učit, ovládání je intuitivní na rozdíl od Eagle.
wlezley

#4 Příspěvek od wlezley »

Požádal jsem autora a ten je ochoten poskytnout podklady z EAGLE 5.11. S tímto už bych se s těma klukama čínskýma mohl dohodnout? Primárně nejde jen o cenu (jednostranná deska bez prokovů) jen je za stejný peníze jako u nás, i s výpalným pro Českou poštu a má úplně jinou "štábní kulturu"!
wlezley

#5 Příspěvek od wlezley »

Děkuji jezevec, stáhnul jsem demo a vyzkouším. Ta cena není tak hrozná, pokud by to i v budoucnu řešilo podobné lapálie.
Odpovědět

Zpět na „Poradna“