Podivuhodný regulátor 230V, 5,5kW
Moderátor: Moderátoři
"Ovladače výstupní nejméně dvakrát tak velký. Tzn, že výstup "profíků" jsou triaky BTA41 které jsou poskytovány po dobu 40 ampérů."
A další zábavné čtení, například:
- "Nedávná alespoň BODY VÍTE? VOLEJTE! my nekoušou"
- "Tvorba neoprávněné opravy a úpravy vést ke ztrátě záruky".
- "Elektrický proud také tikají"
- patrikvarga
Tohle by ukazovalo na moc malej zatěžovací proud - když jsem jako týnejdžr bastlil regulátory s KT207, tak jsem taky ze začátku čuměl jak péro, že mi to nechtělo pořádně chodit se žárovkou 25W, ale minimálně se "šedesátkou" - když jsem tam vrznul "stovku", tak to jelo od nuly do maxima jak vínko, ale jak jsem podle konkrétního kusu triaku spadnul pod zhruba 40W, bác a začalo to podobně blbnout - nedalo se to nastavit, intenzita světla skákala jak koza ... Řídící šváb byl MHB586 = ekvivalent SLB586 od Valvo. Pak jsem si přečet něco o "přídržným proudu" a bylo to jasný. Jak tyristor, tak triak potřebujou po ukončení zapínacího impulsu do Gate k udržení průchozího stavu určitej minimální proud - a když ho třeba vinou vnějších obvodovejch veličin nedosáhnou, po ukončení zapínacího proudu Ig se zas vypnou resp. zakmitají. Neměls tam náhodou tenhle problém - při tom zkoušení žárovkou?TAKJAN píše:Nešel jsem po krocích, ale najednou najel třeba 20-40. Pak bylo vidět, že žárovka reaguje jinak, než prosté řízení fáz. posunem.
Vrazil bych tam 40A SSR, ale co s úrovní gate-led.
A kutilmile - nelituju tě
- weed_smoker
BTW.
MHB586
Kde se to dá sehnat?
Co si řekne, bude mít. Zatím jen diagnostikuju, což je pouhý pohled na triac. Pro mne nejjednodušší dát tam nový, zinkasovat a zdar příště.
To nemám tušáka, já jich 5ks na vojně získal pod rukou od člověka, kterej údajně byl u jejich výroby v Tesle Piešťany. Mají hanebnej potisk jen barvou, žádnej laser nebo precizní tisk, ale fungujou přesně jako vzor ... Jestli to byl nějakej další pokus něco opajcovat, nebo koupená licence, netuším. V ničem jsem je ale nikdy neviděl - a ani ty originály Valvo není nikde moc často vidět ...weed_smoker píše:BTW.MHB586
Kde se to dá sehnat?