Katalog tranzistorů Siemens, cca 1980 - 1985
Moderátor: Moderátoři
Katalog tranzistorů Siemens, cca 1980 - 1985
Naskenovat z principu nejde, tak jsem jej opsal.
Zkusil jsem i přeložit popis, snad správně:
Str. 1.:
Křemíkové planárně-epitaxní NPN a PNP tranzistory pro NF a spínací aplikace v plastových pouzdrech.
Tranzistory jsou roztříděny do skupin podle hodnoty Uce0, v rámci těchto skupin pak podle hodnoty Ic (další parametry viz datový list)
Str.2.:
Křemíkové planárně-epitaxní NPN a PNP tranzistory pro NF a spínací aplikace v kovových pouzdrech.
Tranzistory jsou roztříděny do skupin podle hodnoty Uce0, v rámci těchto skupin pak podle hodnoty Ic (další parametry viz datový list)
Snad jsem vše opsal dobře.
A snad se to někomu bude hodit.
- Přílohy
-
Siemens_1985.rar- (5.98 KiB) Staženo 178 x
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
A kutilmile - nelituju tě
Každý to vnímá jinak.
Rozdělávat to nebudu, je tam nýtek, škoda to rozdrbat.
A stejně by se v tom špatně vyhledávalo.
Jen jsem zapomněl doplnit informaci- řádky, které jsou v tabulce označeny zeleně, zobrazují nízkošumové tranzistory, řádky, které jsou označeny oranžově, označují "ultra" nízkošumové tranistory.
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
Inspirován kruhovým logaritmickým "šíbrem" (ano, ani slavné logáro nebylo vždy pravítkem) vydával Grundig k některým svým vybaveným modelům tzv. Grundig-Kompaß. Návody na ovládání bylo zvykem nedělat zbytečně tlusté, ale pro volbu kterékoli z desítek funkcí (včetně těch, které majitel třeba jednou vyzkoušel a pak už nikdy nepoužil) a jejich kombinace bylo totiž občas dost pamatovat, a manuál by musel být o dost tlustší. Tato pomůcky ušetřila jednak papír na to kvantum tučných manuálů i čas k listování jimi.
Například k magnetofonu TK321 DeLuxe vypadal takto zezadu a takto zepředu. Obdobný kotouč byl k více typům, třeba TK43. Pochopitelně byly v různých jazykových mutacích, podle toho, kam se přístroje vyvážely.
Stejně tak existovaly kotouče pro přepočet čísla příze v textilním průmyslu, přepočty světových váhových a měrových jednotek, receptáře na fotografické lázně, zejména vývojky, kde se nastavilo, jestli film má být vyvolaný jemnozrnně, měkce a zjasněně na portréty, či naopak tvrdě kontrastně na pérové kresby, jak dlouho při jakém ředění při jaké teplotě se musí vyvolávat, atd., to si výrobci dělali ke svým negativním a inverzním materiálům. Ve zjednodušené verzi to neumělo ukázat jednotlivé chemikálie, ale dovolilo výběr z dostupných konfekcionovaných vývojek (zpravidla samozřejmě od téhož výrobce). Opět to uspořilo čas listování tlustým receptářem i rozměr příbalového letáku do každé krabičky s filmem.
Samozřejmě nebyly všechny tyto pomůcky otočné, u nás pamatuji jen otočnou mapu souhvězdí severní oblohy, kterou vydávala hvězdárna v Hradci Králové. Častěji se setkáme s posuvnými, jako třeba s pravítkem pro dělostřelecké počtáře nebo s pomůckou formátu A4 pro navrhování pohonů: dimenzování a jištění kabelů k motorům podle doby a způsobu jejich rozběhu a kabelové délky, pak jsem viděl šíbr na volbu ložisek a ještě čehosi, prostě podobné se vyskytovaly snad v každém oboru.
A konkrétně jsou to tyto:
BC413
BC415
BC414
BC416
BCY66
BCY67
Ale co, máš to v tabulce.
Možná, že je nějaká třetivýroba ještě dělá - pak ale stejně uvnitř není to, co tam původně má být. Všechny ty BCY, pokud se pamatuju, byly z nějakého důvodu všechny v pouzdrech TO18 a kdo by se dneska matlal s plechem, žejo..
Do dnešní doby zbyly pouze BCY59/79 a i ty už odevšad zmizely, jen se zakouřilo.