Obnova dat z USB Flash disku

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
mat100

Obnova dat z USB Flash disku

#1 Příspěvek od mat100 »

Ahoj,

chtěl bych vás požádat o pomoc. Známému vypověděla službu jedna postarší fleška. Všechny standardní programy záchrany vyzkoušeny bez úspěchu. Jedná se o flash Corsair Voyager GT 2GB. Na desce jsou 2x Samsung K9K8G08U0A. V systému se hlásí pouze jedna pamět. Provedl jsem tedy vyletování obou pamětí, paměti jsem bez problémů vyčetl programátorem ProMan. Nyní má 2 1GB binární soubory, které se mi nedaří převést do formy, ze které by se dalo získat data.

Můžete mi prosím poradit/pomoc jak tyto dva soubory sloučit a následně vyčíst data ?

Předem moc děkuji, Matěj
RouterBoard Mikrotik - router s neomezenými možnostmi
samec

#2 Příspěvek od samec »

A si si istý, že to čo si z vyletovaných čipov načítal sú ešte stále dáta? Aspoň si ich vyberal von pin po pine mikrospájkou, či si ich upiekol teplovzduškou?
weed_smoker

#3 Příspěvek od weed_smoker »

Taky záleží,co tam bylo za řadič a jak si to kterej kóduje,některý dokonce šifrujou a jestli to byl CORSAIR,tak to je možný.Zkus si vygooglovat typ řadiče a prostuduj DS k němu,jak to vlastně převádí a ukládá.Podle toho by se možná daly najít nástroje,přes který bys to "zdekompiloval" na ty data.Pak je dobrý zkontrolovat si hlavičku toho souboru(v prvním.bin) a konec(ve druhym.bin).Můžeš taky zkusit kopie těch dvou BINů sloučit v TC.
Pokud tam je hodně FF nebo 00,to je volný místo.
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“