E-ink čtečka

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
josef_novak

E-ink čtečka

#1 Příspěvek od josef_novak »

Mamka hodně čte a uvažuji, že bych ji pořídil nějakou čtečku e-knih. Není už žádná mladice a třeba telefon zvládá pouze tlačítkový.
Díval jsem se, že nejrozšířenější čtečky jsou 6", což se mi zdá dost malé. Přece jenom A5 má úhlopříčku cca 10", ale takové čtečky stojí dost peněz, takže 8" čtečka (např. video) by snad mohla vyhovovat.
Nyní by mě zajímalo, jestli má někdou nějakou zkušenost s těmito čtečkami. Jestli to ovládání jde nějak minimalizovat, aby třeba šlo vypnout zoomování gesty apod., protože to by určitě dělalo neplechu a nerad bych od toho mamku hned ze startu odradil. Bohatě by stačilo mít základní stránku s tituly a potom aby fungovalo jen stránkování.
Habesan
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Habesan »

Například Kindle 4. generace není dotykový.
Má mechanická tlačítka "Následující stránka", "Předchozí stránka", "Domů".
Vždy si ho přepínám na šířku.
Jako starší model se prodává cca za 500 Kč.
Sháním hasičák s CO2 "sněhový", raději funkční.
(Nemusí mít platnou revizi.)
(Celkově budu raději, když se to obejde bez papírů.)
dobrman

#3 Příspěvek od dobrman »

Máme doma dvě čtečky Kindle 4 (6") a nezdá se mi že je to malý. Ovládání tlačítkama je jednoduchý. Na obou mám nainstalovaný Jailbreak a češtinu. Už jsem u jedný (asi po 5 letech) vyměnil akumulátor (cca 300Kč) a zatím náramná spokojenost...
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“