Stroboskop, raz ide raz nejde

Problémy s návrhem, konstrukcí, zapojením, realizací elektronických zařízení

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
jEti
Kontaktovat uživatele:

Stroboskop, raz ide raz nejde

#1 Příspěvek od jEti »

Toto nieje ani tak problém s konštrukciou ale problém, že neviem zistiť, čo je tá čierna krabička zaliata epoxidom.. Myslel som si, že pomôže, keď si stiahnem katalógový list k IO pri ktorom sa tá krabička nachádza ale nepomohlo :( Je to HEF4066 a som tam, kde som bol.. Neviete, čo by mohlo vynechávať?? Ja som z toho už jeleň :opravar:
pepondopolido

#2 Příspěvek od pepondopolido »

Není to vn cívka pro výbojku?
Pokud už má stroboskop něco za sebou může být výbojka KO
Hill
Administrátor

jo,

#3 Příspěvek od Hill »

tohle vypadá na studeňák, jinak obvykle to v epoxydu bývá zapalovací trafo: jestli už má výbojka nablikáno, zřejmě nestačí napájecí napětí nebo zapalovací impuls. Chce to měřit.

a duplicitní příspěvek jsem ti mazal
Sendyx

#4 Příspěvek od Sendyx »

Co je to za stroboskop ? Jestli je to něvaký 1500W, 2500W nebo 3000W taiwan, tak je tam dost velká krabice s velkým kusem zalité řídicí elektroniky, cca 10 vývodů v jedné řadě.
jEti
Kontaktovat uživatele:

Sorry, že mi to tak trvá

#5 Příspěvek od jEti »

To, čo som vám popísal mi len povedal jeden kamarát, či mu neviem poradiť, až dneska si to od neho donesiem a dám vedieť viac..
jEti
Kontaktovat uživatele:

Stroboskop

#6 Příspěvek od jEti »

Stroboskop je Leestar (Made in Taiwan) MS-310PF (aspoň myslím, že je toto typ, lebo ma DPS je len tento údaj). Výkon je tuším 750W alebo 1kW.
Tá čierna krabička z epoxidu má 16 vývodov, pričom je medzi 6 a 14 vývodom dioda otočená katodou k 14 vývodu. Na plošáku je vn cievka zvlášť. Plošák je osadený iba jedným IO HEF 4066 a tyristrom KT505, nejakými pasívnymi súčiastkami a elytom 16V/1000uF. Ešte sú tam dva trimre, jeden ide cez odpor na 8 vývod IO a druhý je vyvedený na potenciometer power.
Ešte raz špecifikujem závadu: Niekedy normálne bliká. Niekdy nebliká vôbec. A inokedy bliká a len tak znenazdajky prestane..
Má veliký odber, neviem či len nárazoví, ale v byte mí raz blikne a momentálne vyrazí istič 220V/16A, takže to nemám ako odskúšať :?
Ja fakt netuším prečo by to mohlo robiť, veď tam v podstate nič nieje. čo by mohlo vynechávať?? Ja mám taký pocit, že asi odchádza tá výbojka, ale je mi divné, že čo som to doma 5x zapol, tak vždy spoľahlivo raz blikol..
Sendyx

#7 Příspěvek od Sendyx »

Tak si tam zapoj jakoukoliv malou výbojku jen na zapalovací vývod a spáchej malý obvod pro její napájení - Kond pár uF a nabíjecí odpor k ní.
jEti
Kontaktovat uživatele:

Prosim vas

#8 Příspěvek od jEti »

Uz som prisiel na to, ze na chybe je ta cierna krabicka, ale mam dalsi problem: ako mam upravit schemu ked chcem vyuzivat vybojku na jej "plny" vykon, ved na to niesu stavane tie normalne shcemy, prosim vas neviete mi niekto poradit resp. odkazat ma niekam na net? Skusim nieco vygooglit..
Odpovědět

Zpět na „Řešení problémů s různými konstrukcemi“