Zatížení Výstupu PIC TTL logikou

Diskuze a poradna o programátorech a programování různých obvodů

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
nop

Zatížení Výstupu PIC TTL logikou

#1 Příspěvek od nop »

Dobrý den,

Omlouvám se za začátečnický dotaz.Ale můžu na jeden výstup PICu připojit dvě hradla TTL ,potažmo na celý port B připojit 2 obvody 74HC574 nebo to musim nějakym způsobem posílit?
Banda

#2 Příspěvek od Banda »

Omlouvat se přece nemusíš. To mi přijde, jako když se v obchodě začneš omlouvat za to, že u nich nakupuješ poprvé :)
Jinak mě tvůj dotaz celkem překvapuje, z tvých předchozích příspěvků jde vidět, že se programování už věnuješ nějaký pátek a taková základní věc jako propojení vstupů a výstupů by měl člověk vědět dřív než se začne věnovat něčemu takovému jako programování. Ale nejsi na tom nejhůř, už tu byli takový co programovali déle a neuměli zapojit ani LED.
Ty nepoužíváš datasheety k PIC? Tam je vše napsáno. Ještě si stáhni datasheet toho HC(T)-čka a máš po problému. Nebo to pokaždé, když budeš chtít propojit dvě součástky, budeš psát na web a čekat na odpověď? Nic proti ...
PS: To PIC utáhne i víc než jen dva vstupy HC(T), aspoň podle datasheetů.
nop

RE

#3 Příspěvek od nop »

problem je v tom že mi vyšlo že by to mělo utahnout a když jsem to takhle připojil na kontaktním poli a výstup těch HC sledoval jen logickou sondou tak mi některý bity portu u pic 16F876 odešli pod kytičky... tak jsem se jen chtěl ujistit že to není kvůli tomuhle nejspíš byla tedy chyba jinde..
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od ZdenekHQ »

Chyba bude někde jinde.
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
Odpovědět

Zpět na „Programování PIC, ATMEL, EEPROM a dalších obvodů“