JLCPCB - zkoušel někdo objednávat tišťáky?
Moderátor: Moderátoři
Nicméně i tak jsem to měl minimálně o 50% levnější, než kdybych to koupil někde tady...
Pokud zadam desku vetsi nez 10x10cm, pripocitaji tam jakysi poplatek, ale zas daji slevu na postovnem ve vysi $20.
Od nejakeho hmotnosti nebo ceny to nejde zaslat normalni postou ale jen DHL ktere je podstatne drahsi.
Tolik asi postrehy k jejich obchodni politice.
Kdyz jsem tam nahral nejake data a dal jsem v gerber prohlizeci na jlcpcb.com Analysis Results, haze mi to u dvou souboru k vrtani hlasky Non-gerber274X/excellon formats. Jed to nejaky problem na jejich strane, nebo to zmrsil eagle? Delalo vam to taky?
Tiež celkom nechápem voľbe Different design. Obrázok s 1 a 2 dizajnami je rovnaký, teda veľkosť dosiek, na jednej sú iba A a na druhej sú A a B. To čo mám ja je potom koľko dizajnov? 6 plus, čiže plus 19 a viac dolárov? To by som mohol nechať rovno vyrobiť ako jednu dosku a narezať si ju sám. Tiež tie zlomové čiary na ich obrázku, niektoré niesu cez celú dosku, to sa dá spraviť? Alebo to najprv rozlomia na polovicu a potom dorobia nárezy ktoré neprechádzajú celou doskou?
Pokud s tim chces vyjebat, musis si to narezat sam. Musis ty desky ale nejak vzajemne propojit treba rozlitou medi. Pokud je tam nafrkas samostatne, nedejboze jeste s potiskem pro deleni, nauctujou ti odlisny design i bez V-drazek. Napriklad jsem zadaval desku 10x10 ktera byla rozdelena na 4ks 5x5cm. 3 desky stejne, jedna mela jiny layout, poplatek mi nauctovali. Kdyz jsem nechal udelat desku na obrazku (vcetne osazeni soucastkami), uctovali jen jeden design i kdyz tam byly 3 ruzne desky v ruznem poctu ks. Jen jsem si je musel rozriznout doma.
A ako je to s viacnásobným objednaním? Teraz majú za 2 $ dosku 10x10 cm, 5 kusov (kedysi mali 10), na nej môžem mať panel jedného dizajnu. Nedá sa v jednej objednávke objednať viac krát za 2 $ 5 dosiek, v každej objednávke samozrejme iný dizajn? Poštovné by bolo iba jedno, dosiek Nx5 kusov. Síce budem mať namiesto piatich dosiek 50 z jedného druhu, ale stále by to bolo lacnejšie.
Co se tyka dalsich obchodnich podminek, nejjednoduchsi je tam proste neco nahrat a vyzkouset si ruzne varianty. Ja tam delal na jedne objednavce asi 5 druhu desek, jednu i pomerne velkou ktera byla s priplatkem, ale zas davali slevu $15 na postovne apod. Ale od nejake hmotnosti uz to jde poslat jen DHLkem kde je doprava a procleni drahe jak prase. Navic ty obchodni podminka se kazdou chvili meni, takze nejlepsi je opravdu to vyzkouset co bude pro tebe nejlepsi.
Jinak na malicke desky pouzivam OHSpark. Maji zlacene desky a uctuji presne po mm2. Nemaji postovne, posilaji to z USA. Mel jsem i objednavky kdy jsem zaplatil za 3 desticky 12korun i s postovnym