V každém případě: vzhledem k tomu, že tam nějaký majetek je a už nyní se nejste schopni dohodnout (a je vás navíc hodně), tak se připrav na hooodně dlouhou cestu, která se může táhnout i po vyřádání dědictví (soudní zrušení spoluvlastnictví).
Dědictví po bezdětném.
Moderátor: Moderátoři
- vasekpetr1
O tomto rozhoduje dědic, nikoliv insolvenční správce (insolvence je u fyz. osob spíše výjimečná). Insolvenční správce pouze řeší nakládání s majetkem, který dlužník už vlastní. Ovšem v době, kdy dědic má právo "odmítnout", případně "vzdát se", ještě žádný majetek nevlastní.
Dokud nebudete VŚICHNI dohodnutí, co s majetkem, tak je na tyto tehnikálie dost času.
Schválně pak dej vědět, jestli se budete schopni nějak dohodnout na rozdělení/vypořádání, nebo skončíte u spoluvlastnictví.
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Já jsem se sestrou dohodl, každej máme barák po jednom dědovi, sepsaný to bylo za půl hodiny, ale já o 20kKč lehčí... K tomu 10kKč odhad ceny nemovitostí.
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Nicméně souhlasím, že odměna notáři je nehorázná suma, za to že mu člověk všechno připraví až pod nos a on pro usnesení o dědictví použije a upraví připravenou šablonu. A je schopen do ceny ostatních nákladů připočíst i těch pár papírů na kterých je usnesení vytištěno a snad i opotřebení razítka.
„Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ J. Werich