Tesla MC902

Opravy a závady na MG, RMGF, CD, zesilovačů, receiverů, reprosoustav

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
starecd

#16 Příspěvek od starecd »

Leošu, nemýlil jsem se, když jsem si vzpomněl na náhradu axiálů radiály, není to sice 902, ale 901, nevypadá to zas tak zle. Pokoušel jsem se obrázek zvětšit, abych zjistil, co je to za značku a některé hodnoty, ale marně. Zkoušel jsem kontaktovat autora díla, opět neúspěšně.
http://www.repromania.net/tesla/tesla-c ... mc-901.php
Naposledy upravil(a) starecd dne 15 bře 2019, 19:37, celkem upraveno 1 x.
rnbw

#17 Příspěvek od rnbw »

Axialy su drahe, pretoze ich do novej vyroby takmer nikto nepouziva. Nevidim dovod, preco ich za kazdu cenu zhanat. Ak pouzijem najobycajnejsie 85-stupnove elyty, tak zvonku nikto nezisti ziadny rozdiel. Pouzil by som aspon Yageo, ale na takychto nenarocnych miestach aj cinske smejdy nahodnych znaciek vydrzia dlho.
starecd

#18 Příspěvek od starecd »

rnbw: to si myslím i já, ale zas jde nejvíc o hodnotu 1µF/63V, ty jsem při hledání nenašel. Některé hodnoty jsou Nichicon např.47µF/25V, ale z TME a tytéž prodávají i jinde za různé ceny. Pak jsou hodnoty 2,2µF/63V, bohužel jsou jen na 100V a podobné je to i s radiály.
Edit:našel jsem 1µF/50V, 2,2µF/50V, ale nevím, jestli se dají použít.
rnbw

#19 Příspěvek od rnbw »

Mam pocit, ze tych 63V je zbytocne vela - ake napatie dava trafo?
starecd

#20 Příspěvek od starecd »

Jestli jsem to našel správně je tam 48V, proto možná těch 63V na kondy.

Ještě poznatek, abych nezakládal nové vlákno, zabíhám po kompletaci 902 a nastavení laseru,
zkoušel jsem testovací CD-ok, origoš CD-ok, pak jsem hrábl do pálených titul, který jsem už dlouho neslyšel a ouha pískání. Jelikož jsem věděl, že laser je nastavený dobře a není mechanický problém, dívám se na cédo z čtecí strany vypadalo dobře, ale vrchní krycí vrstva vykazuje mapy a laser už nestíhá, přepálil jsem na druhé a vše ok. Je to Multidisc ultra green mix , ten jsem myslel, že bude dobrý, bohužel ne.
rasputin

#21 Příspěvek od rasputin »

Aspon zatial, jedna foto. O chvilu zhavim pajku.

Obrázek
starecd

#22 Příspěvek od starecd »

rasputin:
co to tam máš za sebranku, jestli se nemýlím ty radiály černé se zlatým popisem jsou 105°C Hitano, ty bych tam teda nedal a ty modré axiály, co jsou zač?
Až budeš kontrolovat ty konektory, rozhodně nezačínej u toho 14pinového!
rasputin

#23 Příspěvek od rasputin »

90% su hitano, par kuskov jamicon, axiale su VISHAY, a jeden asi bez znacky, resp. jedine okrem kapacity je este popis CO a MC
starecd

#24 Příspěvek od starecd »

Jo, tak to jsem viděl správně, ale Hitano i když 105°C a Jamicon bych tam nedával. To už radši Nippony.
rasputin

#25 Příspěvek od rasputin »

takze, po vymene kondikov, stav rovnaky. Zla sprava je, ze to nejde, dobra sprava je, ze sa to sprava uplne rovnako, tudiz som to neposral viac ako to bolo. Pozriem tie stekcre, a ked nic, co radite ako dalsi postup. Pride na radu osciloskop?
starecd

#26 Příspěvek od starecd »

rasputin:
Jak píšeš dříve, roztočí CD a nezastaví, proč jsi vyměňoval kondy, podívej se k čemu který IO slouží a myslím, že závadu najdeš, jen nový IO budeš shánět těžko.
Odpovědět

Zpět na „Audiotechnika“