DELL Vostro 1400 - skrat
Moderátor: Moderátoři
DELL Vostro 1400 - skrat
Po pripojeni adapteru ho skratoval. Priamo na konektore skrat nebol, nasiel som ho ale vnutri na vetve 3.3V_ALW. Skratovane su MOSFETy v menici a tiez to schytal EC MEC5025. Ked som ho vybral a FETy odpojil, skrat na 3.3V vetve zmizol, tak je sanca, ze ostatne prezilo.
MEC5025 sa kupit da, ma vsak internu flash s programom. Len som nikde nenasiel ani datasheet ani ziadny postup na programovanie... Neriesili ste to niekto?
(Uz sa v tom niekto rypal - su dorypane FETy v menici CPU a jeden z nich uplne chyba. Dufam, ze nenapachal dalsie skody.)
Na ruskych forach som sa dozvedel, ze niektore kusy (mozno je ich viac typov?) nemaju vystup 32KHZ_OUT na pine 117 a potom nefunguje zdroj 15V pre MOSFETy.
TPS51120RHBR to asi prezil, aspon teda budiace vystupy nema prerazene. Kym pride EC a expander, skusim vymenit FET, ci sa rozbehne 3.3V_ALWP a 5V_ALWP.
No a este som zistil, ze su vadne dva budice FETov ISL6208CRZ v napajani CPU.
Vidim to tak, ze s tym bude po****t roboty a nakoniec to vyhodim...
Vybral som teda dosku von a nasiel poskodene/chybajuce suciastky okolo kodeku a zosilnovaca. Zjavne sa doska valala niekde v odpade a pritom sa poskodila.
Chybal R291 (0R) na pine 25 (REG_EN) U16 (TPA6040A). Dalej C289 (1uF) na pine 24 (BYPASS).
Tiez som zistil na druhej strane dosky (a rovnakom mieste) chybajuci CIR prijimac U39 a C302 v jeho napajani.
Po transplantovani suciastok z povodnej dosky sa zmenilo ID kodeku na spravne 7616h (!) a zvuk normalne funguje. Podla datasheetu je pritom DID nemenne...