Kontakty v kostce zajišťují dva kousky čímsi pokoveného, nepružícího plíšku, žlutá matice a krček jsou samozřejmě také recyklátové.
Oba kablíky jsem před oletováním konců pečlivě změřil, venkovní průměr 2,85mm, průměr izolace žil něco okolo 0,8mm a uvnitř každého bylo 5ks a 6ks žilek kdoví z čeho, dohromady dávajících průřez 0,045 a 0,052mm2. S tím cínem na žilách to vypadá mnohem víc...
Oba kablíky sloužily jako přívody napětí a odvody signálu elektretovým mikrofonům dětských hraček, se kterými se logicky bude velmi často manipulovat, tahat za ně apod.
Klávesový nástroj s elektretovým mikrofonem /ze kterého pochází i ta jack "zásuvka"/ stál něco přes 1000,-Kč.
Už u nové hračky, po vložení 4ks AA, půl metru daleko od dvou 7cm reproduktorů kláves /LM386 DIP/ a při tom 1m dlouhém černém kablíku je jasně slyšet 50Hz brum.
Po náhradě té 0,045mm2 černé parodie na kabel šedým stíněným kablíkem délky 1,5m /festovní stíněná žíla z monitorového kabelu/ a výměně zásuvky i jacku nic nebrumělo. Po ucpání jasného akustického zkratu má nástroj skoro dvojnásobný akustický výkon a přitom to s mikrofonem ještě nevazbí.
U té druhé hračky s mikrofonem, ze které pochází ten červený kablík, který jsem nahradil červenou, také festovní stíněnou žilou z bývalého monitorového kabelu, to bylo podobné. To byl stojánek na mikrofon s podstavcem, v podstavci asi 20cm kablíku s 3,5 jackem, do kterého se dala např. pustit muzika z mp3, nebo i dětského mobilu - z čehokoliv, co má výstup 3,5mm jack. A k tomu do mikrofonu zpívat - takové karaoke bez videa
Oba kablíky byly totálně rozlámané /vánoční dárky!/, tedy po cca 3 měsících elektroakustické hračky v ceně dohromady asi 1.800,- bez poštovného, totálně bez funkce...vnučka je naučená s hračkami zacházet slušně a nikdy nic záměrně nerozbila.
Pokud se pamatuju,, vždy se po určité /krátké/ době něco ulomilo, utrhlo, zlomilo, nebo to prostě úplně přestalo fungovat.
U jedné hračky na dvě AAA se rodiče hrozně divili, že baterky jsou za dva dny úplně prázdné /při cca půlhodince hraní s hračkou.
Otevřel jsem to, říkám si - víc pokazit už to nemůžu.
Elektrolyt 220uF/6,3V paralelně k baterkám, byl přepólovaný.
Jakou asi měl kvalitu a ESR, když ani s dvěma alkalickými AAA, schopnými dodat celkem velký proud, nevybuchl. Jen si tam tak topil a rodiče cálovali za baterky...
Ojebávky takového rázu, že byste při pohledu dovnitř blili, ani jsem to nefotil...
Tohle jsou ty skoky toho ekonomického tygra...