kódy dialkových ovládačov popr.prog app
Moderátor: Moderátoři
kódy dialkových ovládačov popr.prog app
chcel by som vedieť či jestvuje nejaký web čo sa venuje nejakej komplexnej celosvetovej databáze IR kódov.
o čo ide :
ako iste viete sú stovky a stovky značiek napr. LG, JVC, Sony... nehovoriac o neznačkových alebo neznámych
a každá vyrába XXX typov zariadení a následne aj modelov
čiže 100 000 tisíce a možno aj viac kódov na diaľkové ovládanie.
ak chcete nahradiť diaľkové ovládanie je veľa rôznych postupov ale v podstate ide o to či ten daný kód má alebo nemá v pamati univerzálneho DO resp. či má možnosť sa ho naučiť.
A teraz sa dostávame k podstate otázky:
Ja by som potreboval vedieť či by ste vedeli poradiť app na mobil /ktorý má IR ledku/ teda vie sa správať ako diaľkový ovládač špeciálnu programovateľnú appku programovateľného diaľkového ovládača
/žiadne také aké sú v googleplay kde vyberiete o čo má ísť TV satelit...bla bla značku a podobne/
Ale predstavujem si to takto:
1.krok nahádžem si a usporiadam tlačidlá na displej aké potrebujem a v akom poradí chcem
napr. power,číselnica,volume atd...
2.krok následne si pridelím ku každému tlačidlu kód a celok si uložím ako nejakú predvoľbu
3. krok a samozrejme možnosť aj editovať a vytvárať IR. kód sám proste aby to nebolo obmedzené len nejakou databázou.
Jednoducho vlastné programovateľné diaľkové ovládanie.
- pocitujlasku
Co sa tyka db kodov, to pochybujem, ze by existovala nejaka ucelena.
ja si prave robim nieco, ako predlzovac dialkoveho. Proste z inej izby chcem ovladat satelit na poschodi.
Pre arduino existuje jednoduche zapojenie, kde ti staci Ir prijimac (TSOP...), a ked nan namieris DO a stlacis tlacidlo, tak ti vypise: aky je to protokol (RC5, sony, nec....), ake data prisli + dalsie doplnujuce info, kedze niektore protokoly su velmi specificke.
A na zaklade toho vies cez Irda led odoslat ten prikaz.