Pioneer VSX-C301
Moderátor: Moderátoři
Pioneer VSX-C301
v pondělí jsem si pořídil použitý receiver Pioneer VSX-C301. Hrál 3 dny parádně. Včera jsem si obstaral všechny kable, pozapojoval a chtěl ho zapnout a nic, ani ťuk. Je uplně mrtvej.
Měl jsem ho otevřenej, pojistka je v pořátku a stb. napětí 5V tam taky je. Bylo v něm asi ½ kg prachu, takže je dost možné že to byla jeho smrt. (vyfoukal jsem stlačeným vzduchem ale beze změny)
Nenašel by se někdo z okolí Brna (popřípadě i Prostějova) kdo by mi na něho koukl? Je mi jasné, že to bude něco stát ale zase nechce se mi do něj cpát hromada peněz.
Pokud by se někdo našel bylo by to super.
Vzpomněl jsem si na jeden fousatej fór:
Přijede pán do autoservisu, že mu v motoru něco klepe. Mechanik otevře kapotu, vyšroubuje jeden šroub, zahodí ho, našroubuje nový, zavře kapotu a říká:
"Hotovo pane, platíte 505,-Kč".
Pán :
"Cože? Za výměnu jednoho šroubu pětikilo? Zbláznil jste se?"
Automechanik:
"Nezbláznil. Pět korun je za ten šroub. Pětistovka je za to, že jsem věděl, kterej přesně to je a měl na něj klíč".
Ale abych aspoň trochu poradil:
Dost takových koukačů najdeš na konkurenčním webu Awb, úplný název zde uvádět nechci. Tam bylo takových koukačů vždy plno.
Může to být pitomost doslova za padesátník, ale taky rozsáhlá záležitost s destrukcí celé některé sekce.
Na dálku je fakt hodně těžké cokoliv "diagnostikovat", nedejbože "opravovat".
I když - jeden zdejší, dost vzdělaný, ale věčně mrzutý kolega je v této disciplíně doslova mistrem světa - a teď to fakt nemyslím nijak pejorativně.
Už se mu povedlo "na dálku", jen přes zdejší fórum, sérií rad a doporučení pomoct vysloveným laikům "opravit" celkem hodně složitých závad. I značkový servis by je jistě hledal dlouho a nakonec prohlásil přístroj za "neopravitelný".
To je v současné době ve velkých "značkových" servisech takový trend.
Když je něco fakt moc složité, vyžaduje to nad prací hodně logicky a soustředěně myslet, anebo to vyžaduje hodně manuální práce jako takové /s demontáží a montáží velkého a těžkého přístroje/, když to vyžaduje opravdu hluboké znalosti, třeba s náhradami součástek a schopnost logického myšlení, tak se i hodně drahý přístroj lehce prohlásí za neopravitelný.
Věrohodně vypadající důvod se vždy najde.
Mohl bych o tom napsat celou stranu, co už jsem v opravenkách viděl napsáno jako důvody neopravitelnosti...