Plynový zapalovač TURBO nejde zapálit
Moderátor: Moderátoři
Plynový zapalovač TURBO nejde zapálit
https://b2b.militarysklad.cz/zapalovac- ... ny-gas051s ale na rozdíl od videa prodejce prostě nejde zapálit. Plyn jsem doplnil, piezo jiskru dává, trysky fičí ale plamen není. Když se pokusím zapálit kahanem již otevřené trysky, plamen jako když ho odstrkává od zapalovače a zhasíná. Nepomůže ani snižování/zvyšování intenzity plamene šroubkem. Připadá mi to jako když se u PB vařičů špatně seřídilo přimíchání vzduchu do plynu. Jenže tady taková možnost není. Poradíte? Dík Ještě dodatek, jsou plynové náplně do zapalovačů kompatibilní?
Co tady mám po ruce bombičku pro plnění zapalovačů, tak podle složení je tam Butan, Isobutan a Propan.
Ale u jiných bývá uvedený jen Butan.
Propan má podstatně nižší hustotu jak butan/isobutan.
Zkusil bych to asi naplnit i z jiného zdroje, třeba to pomůže.
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
- Artaban001
Ty turbozapalovače fungují jako Bunsenův hořák. Uvnitř je Venturiho trubice, kde se mísí plyn vycházející z trysky a vzduch přisávaný otvorem. Pokud Ti plamen odskakuje z hořáku, máš přebytek vzduchu a proto by chcelo tu díru přicpat, nebo použít plyn s jiným složením.
- Artaban001
Ten "David Ross" mi v plynový pájce nejlíp fungoval.
Někde mám ještě ten žlutý sprej od Ronsonu, tam je psaný jen butan.
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...