Připojení varné desky Candy CC64CH na napájení

Poruchy, opravy, rady, návody

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Michal22

Připojení varné desky Candy CC64CH na napájení

#1 Příspěvek od Michal22 »

Potřebuji odzkoušet desku Candy CC64CH.
Na štítku i v návodu (str. 28 ) je zobrazená jednořadá svorkovnice s menším typem klem pro propojení.
Ale na desce je fyzicky jiná svorkovnice (viz foto), bez označení vývodů.
PE je jasný, ale nejsem si jistý s ostatními vodiči a klemami - je to dobře zapojené pro připojení na 1f síť 230V?
Díky
Přílohy
Candy.jpg
Candy.jpg
Civilizace založená na oboustranné lepící pásce nemůže dobře skončit...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
petr-p10

#2 Příspěvek od petr-p10 »

podle ostatních co jsem zapojoval tak ano.
Michal22

#3 Příspěvek od Michal22 »

petr-p10: díky za potvrzení.
Deska je otestována, funguje.
Tahle svorkovnice, co je na ní použita, se myslím používá na troubách? Je mi nějaká povědomá.
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
p32

#4 Příspěvek od p32 »

A nejsou trouby jen na zásuvku?
Michal22

#5 Příspěvek od Michal22 »

Hele, možná je problém v názvosloví.
U mě.
Já tu svorkovnici potkal několikrát u kombinací (sklokeramika s el. troubou), ale ze zvyku této kombinaci říkám trouba.
A to je špatně, protože je to právě kombinace.

Vestavnou troubu jsem ještě nikdy nepotkal (jako ve smyslu opravy), takže jestli je tam vidlice, nemůžu potvrdit.
masar

#6 Příspěvek od masar »

Potvrzuje to i tento obrázek.
Michal22

#7 Příspěvek od Michal22 »

Masare, díky, tenhle jsem nepotkal.
Ale i toto není úplně stejné, svorkovnice nemá osazenou pozici 3 (oprava- pozici 1).
Ale určitě je to lepší než to, co poskytuje výrobce- ať už v manuálu, který jsem dostal k dispozici po zadání P.N.a S.N., tak i na štítku, nalepeném na zadní straně desky.
Teď ještě zjistit, jak se tato (asi trochu specifická deska) připojuje na 3f soustavu (alespoň takový je požadavek).
Jestli vůbec deska s touto svorkovnicí umí připojení na 3f, nebo je nachystaná jen pro připojení na dvě fáze?
masar

#8 Příspěvek od masar »

Podle návodu by to mělo být zapojení "V2N", t.j. dvě fáze a "nula" (na obrázku uvedeno jako "3 fáze"). Na 3 fáze to jde připojit jen v soustavě 3x220až240.
Na dvě fáze tedy stačí pouze vyndat propojku na levé straně a na svorky připojit dvě fáze. Nulový vodič i s propojkou na pravé straně musí zůstat připojen.
:wink:
Přílohy
zapojení.png
zapojení.png
Michal22

#9 Příspěvek od Michal22 »

Díky za pokopnutí.
Když se na to dívám znova, tak vidím, že je to logicky odvoditelné z obrázku, jen by možná bylo dobré do popisu doplnit třeba něco ve smyslu, že pokud je deska připojena na 3f rozvod, jsou použity jen 2 fáze.
A hlavně by asi pomohlo, kdyby na desce byl štítek se zapojením, které podporuje použitá svorkovnice - a ne že je štítek úplně jiný, než reálně použitá svorkovnice
Odpovědět

Zpět na „Bílá technika“