Letecké pásmo
Moderátor: Moderátoři
Letecké pásmo
na jakých kmitočtech lze poslouchat provoz mezi letadlem a letištěm? Jakou používají modulaci?
Díky
A kutilmile - nelituju tě
http://krysatec-labs.benghi.org/phprs/v ... 2006033102
Ovšem asi tomu nesvědčí, když je to posletovaný jak styl hnízdo co?
Naladil jsem na tom Frekvenci 1 ale do toho leze ještě jedna stanice, takže selektivita nic moc. Musim na to udělat tišťák nebo to dat do nějaké plechové krabičky...
Superreakce bývala výborná v pásmu 27MHz na modelářských kanálech, tam, kde přijímač je třeba v modelu éra a má jen 40cm dlouhou anténku - tam to vyzařování nikomu nijak zvlášť nevadilo, prostě se tam s tím počítalo, navíc nebylo nijak extrémní. Jinak selektivita by měla být docela dobrá, modelářské kanály jsou dost úzké a nevím o případech, že by se dobře udělané soupravy vzájemně rušily při obsazení byť jen o kanál vedle - ob kanál už to byla tutovka. To, že se Ti do příjmu motá víc stanic, je jasný příklad toho, jak je vrabčí hnízdo nevhodné pro tyto aplikace...
Ale používat superreakční přijímač na fone provoz mi při dnešních možnostech připadá jednak hodně primitivní, druhak s ohledem na ostatní uživatele pásma dost bezohledný...
A kutilmile - nelituju tě
Samože bez předzesilovače bych to nestavěl, vím o tom, že na příjmaném kmitočtu to ruší do okruhu x kilometrů.
Mám taky postavený superreakční přijímač s lampou PCC88, jeden systém tvoří předzesilovač a druhý vlastní přijímač. Hraje na svou ,,primitivnost" pěkně, chytím na něm kolem pěti (i víc) brněnských stanic.
- Přílohy
-
PICT6899.JPG- Superreakční jednolampovka
- (216.45 KiB) Staženo 105 x