zásuvka napojná z objímky na žiarovku
Moderátor: Moderátoři
zásuvka napojná z objímky na žiarovku
http://aukro.cz/item249220492_porcelanova_zlodejka_.html
Zlodějka
stepa píše:No ono jde hlavne o to, ze by mely byt zasuvkove a svetelne obvody zvlast jisteny. Pokud vim, tak vyjimky jsou v koupelnach, kde muze byt zasuvka tazena od svetel.
Jde hlavně o to, že to je nebezpečné a nesmí se to používat. Jediné na co by to šlo s přimhouřením očí použít jsou přístroje II třídy.
Ze "zlodějky" totiž jsou jen dva dráty, bez ochranného vodiče. A pokud by jej někdo náhodou přidělal připojením na jeden pracovní vodič, je to ještě horší, protože i světel není nikdy jasné, kde mají fázi. I když by měla být na spodku objímky...
Re: zásuvka napojná z objímky na žiarovku
Pred nedavnom som to videl v Polsku v Jablonke,pri Ruskich predajcoch.Tam by si to určite zohnal.
helios píše:jano2 píše:Domnievam sa ,že su tam dierki 4mm,ako maju dvojžilove šnury.Trjžilove su hrobšie,asi 4,7mm a to tam nevojde.
Šikovní tam dokážu narvať aj tú, videl so v praxi...
No,to sa privrtat neda,preto že,je to z tenkeho mosadzneho pliešku,(ako dute nity),privrtanim by to odvrtal a rozišlo by sa to.
Sendyx píše:Nedávno jsem byl u jednoho hudebníka, jehož bratr je revizní technik, a tento člověk měl doma všechny prodlužovačky řešeny 2 drátama, v obou koncovkách vždy PE a N propojeno... prostě kopíruje zásuvky. Bratr nemá zřejmě žádný výchovný vliv
To je na kovářovu kobylu akorát.
jano2 píše:Domnievam sa ,že su tam dierki 4mm,ako maju dvojžilove šnury.Trjžilove su hrobšie,asi 4,7mm a to tam nevojde.
Jestli to není tím, že ty tenčí jsou ve vidlicích do 10A a ty silnější do 16A. Bez ohledu na to, zda je dvou- či třížilová.
Na každé vidlici i zásuvce to přece musí být vyznačené.
dolac píše:Zlodejky sa k nám nosili z Ruska. Ak sa nemýlim, Rusi neprevádzkujú siete s účinne uzemneným uzlom transformátora. U nás sú zlodejky zakázané. Nedoporučujem.
Rusi jsou vůbec exoti - používají síť 3x127V/220V s izolovaným středem, jejich 220V zásuvky jsou jen 2zdířkové bez ochranného kolíku, doutnavková zkoušečka "svítí" na obou dutinkách, když jsem se s tím poprvé setkal nevěda o co jde, málem jsem vyletěl z kůže v domnění, že se mi dostala fáze tam, kam neměla. Než mi bylo sděleno, o jakou síť se jedná a že na 220V zásuvce je vlastně sdružené napětí...
A kutilmile - nelituju tě