Identifikace SMD tranzistoru
Moderátor: Moderátoři
Identifikace SMD tranzistoru
Rozměry přibližně 3 x 1,4 mm.
Je to tranzistor ze spínaného zdroje (adaptéru) 230Vstř. /12Vstř. max. 36W napájející 35W halogenovou žárovku v lávové lampě.
Díky moc.
„Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ J. Werich
Já jsem hledal tady:
https://alltransistors.com/smd-search.php?search=CR
ale podle té tabulky - jestli jsem to dobře pochopil - pod stejným označením CR jsou ve stejném pouzdru tranzistory NPN i PNP
Jak, nebo kde se podle vyznačeného kódu dá spolehlivě vyhledat přesné označení typu? Díky.
foxrider píše:Jak, nebo kde se podle vyznačeného kódu dá spolehlivě vyhledat přesné označení typu? Díky.
Blbě. Výběr se dá zúžit podle pouzdra a druhu součástky, zapojení vývodů, zapojení v obvodu... a ani tak to nemusí být jednoznačné
„Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ J. Werich
Mimochodem, jak víš, že je ten tranzistor vadný. A pokud ano, víš proč odešel? Protože když tam dáš nový je vysoká pravděpodobnost, že odejde znovu.
Dej sem detailní fotky desky z obou stran s označením místa osazení toho tranzistoru.
Ale na té fotce desky se jedná jednoznačně o NPN tranzistor - jeho emitor je spojen s mínusem. Takže se opět přikláním k C945, tedy v podstatě k univerzálnímu NPN tranzistoru 50V/150mA.
- ale je to volaké čudné - ve vašem seznamu píšou že je CR v pouzdře SOT-346 a ten C945 tam ani není uvedený
ale tady v tomto seznamu píšou že má CR pouzdro SOT-23 a i další pouzdra...
https://alltransistors.com/smd-search.php?search=CR
V tomto seznamu ( co jsem tady na něj i nedávno dal odkaz ) je zase pod CR ve stejném pouzdře SOT-23 tranzistor NPN i PNP.
Je v tom nějaký bor... pardón chaos.....
Eleman: Díky za tip a za vysvětlení. Aha, takže podle tohoto zjištění se dá určit, že se tedy jedná o NPN?
Dobře, předám to kolegovi z práce (co se v tomto vyzná) a jestli takový tranzistor (C945) u sebe náhodou má, tak ať tento vadný "sfoukne", přepájí a zkusí to znovu proměřit. Doufám že se to "rozeběhne"... zkusíme a uvidíme.
Omlouvám se, já se v tomto zrovna nevyznám, jsem jen silnoproudař (snažím se to nějak vstřebávat a pochopit, ale je to trošku složité no.):oops: