Oprava unášecího talíře CD

Dotazy na technické problémy, vlastní řešení technických problémů

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
starecd

#31 Příspěvek od starecd »

PotPalo:neobjevuj Ameriku, mám dost mechanik na to, abych věděl, že mechanika je spolehlivá, navíc, tahle téměř nová. To unášení vyřeším, po dnešku fakt jedině silikonová barva, silikon proschne jedině přes noc, pak uvidím, ale problém bude asi focus na pálené.
Edit, vyseknul jsem ze samolepícího bločku kroužky a zkoušel, jaká síla je potřeba, vychází to na 0,2mm a focus by měl fungovat taky.
Takže zbývá odstranit "žebrování" na membráně klábosnice, vyseknout kroužek zdrsnit, odmastit, zkusmo přilepit, odzkoušet.

Zkoušel jsem žebra opatrně brousit, ale fólie se "žvýká" asi by bylo jednodušší vyseknout kroužek přichytit a na míru obrousit na mechanice 4/19, kde je stejnosměrný motor, tu musím zkusit pohledat v zásobách.
starecd

#32 Příspěvek od starecd »

Tak nakonec jsem vysekl kroužek z gumové rukavice přilepil chemoprénem a sedí i funguje focus na pálených.
PotPalo

#33 Příspěvek od PotPalo »

Šikovný, chválim, chválim. :) :wink:
Je na čase vymeniť primátora Bratislavy, a celú tú neschopnú pakáž okolo.
starecd

#34 Příspěvek od starecd »

Asi jsem to přechválil, dnes jsem chtěl poslouchat a nenačetl nic, ale to bude bohužel chyba jinde.

Ještě pro případné následovníky, mám udělaný výsečník pro mezikruží z bezešvých trubek(vypadá to líp a nemůže být šišaté), zdrsnit a odmastit samozřejmě, ale chemopren je lepší trošku rozředit na konzistenci silikonu, aby se dalo mezikruží lépe usadit. Ověřeno, drží fest asi po 2.hoďkách a je krásně hladké.
starecd

#35 Příspěvek od starecd »

Zkoušel jsem 3lasery ani jeden nenačítá.
PotPalo

#36 Příspěvek od PotPalo »

Vyhoď to... :twisted:
Je na čase vymeniť primátora Bratislavy, a celú tú neschopnú pakáž okolo.
Odpovědět

Zpět na „Poradna“