PoE Switch

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Celeron

PoE Switch

#1 Příspěvek od Celeron »

Kvůli IP kamerám s napájením PoE mám šestivývodovej PoE switch. PoE nejde na jednotlivých "výstupech" vypnout. Co se stane, když se do PoE výstupu připojí klasický LAN zařízení co nemá PoE "vstup"? U stovkovýho zařízení asi nic, protože +PoE využívá volnej hnědej pár a -PoE volnej modrej pár. Ale co u gigovýho zařízení? 48V je docela dost na odkouření čehoholiv. Někde jsem četl, že gigo používá všechny čtyři páry, jinde bylo napsáno, že jen červenej a zelenej pár, tedy stejně jako stovka.
Jak to teda je?
Díky
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
rnbw

#2 Příspěvek od rnbw »

Nestane sa nic.
ZVUK2000

#3 Příspěvek od ZVUK2000 »

Párkrát jsem do PoE "strčil" běžnou LAN a nic se nestalo.
rnbw

#4 Příspěvek od rnbw »

Ak je to skutocne PoE podla standardov (vo switchi by to malo tak byt), tak je zarucena kompatibilita so vsetkymi zariadeniami. Napajanie sa zapina az po otestovani pritomnosti zariadenia, ktore napajanie vyzaduje (odporom 25K medzi parmi).
Celeron

#5 Příspěvek od Celeron »

Díky za popis jak se to chová. A jak je to teda s 100/1000? Opravdu jede 1000 na všech čtyřech párech, nebo jen po dvou jako 100? Pokud jede po všech, tak je mi záhadou jak se o dráty s PoE popere. Faktem je, že jsem při zběžným hledání nic 1000 s PoE nenašel.

A co tyhlehovadinky? Taky testujou ten odpor 25k?
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
rnbw

#6 Příspěvek od rnbw »

Ano, 1000 ide na vsetkych 4 paroch. Napr. novsie a drahsie IP telefony su gigabitove (pretoze maju integrovany switch a druhy port, do ktoreho sa pripoji PC) a podporuju napajanie z PoE.

PoE funguje aj na datovych paroch. Vyuziva sa fakt, ze datove pary su oddelene trafami.

Ten splitter by malo byt plnohodnotne PoE zariadenie (PD), takze aj s odporom a nejakym IO.
Přílohy
poe_phantom.jpg
poe_phantom.jpg
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“