Přehřívání autorádia kvůli výměně repro?

Poruchy, opravy, rady, návody (kromě návodů na UNLOCK !)

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
G13xX

#31 Příspěvek od G13xX »

Takže aby se to tu nějak uzavřelo.Dodělal jsem i druhé dveře,takže jsou už blaupunkty na obouch stranách předních dveří a vzadu nějaký noname plasťáky.Řekl bych,že teď už to nevypadává a na nejvšší hlasitost rádia to hraje zkresleně,ale hraje.Předtím to byly jednoznačně výpadky.Myslím,že teď je to tak jak by to mělo být.Že to hraje zkresleně když je rádio na max a chrčí to,to bych chápal jako normální věc.Nevím přesně čím ty výpadky byly způsobené,ale vypadá to na nevyvážení kanálů L/P a následně se kvůli tomu přehříval zesilovač v rádiu.Je to možné?Protože jinak mi není jasný důvod toho vysazování zvuku.Zjistil bych to,když bych zkusil opět připojit původní reprák,ale nechce se mi to zase rozdělávat.No,je to jen taková moje soukromá teorie,třeba to je jinak.Každopádně s kabely ve dveřích kde byl první blaupunkt dveří jsem nic nedělal-pořád jsou jak byly při výpadcích.Jediné co jsem udělal bylo přepájení zesilovačů v rádiu (ale to nepomohlo) a pak dodělal ty druhé dveře kde hrál původní plasťák.Také se ochladilo,ale to dost pochybuju že by mělo větší vliv.Na to bych přišel znovu v létě:-))
G13xX

#32 Příspěvek od G13xX »

Tady připojuju fotku toho blaupunkta aby byl vidět magnet.Jsou to opravdu 100w Rms,špičkově 300w.
Přílohy
HPIM1.jpg
Blaupunkt Vc 172.165mm,100wRms
(66.88 KiB) Staženo 102 x
Tlumení1.jpg
Dokončené tlumení dveří,montáž repro na dřevěné hroužky.
(80.55 KiB) Staženo 88 x
Tlumeni2.jpg
Skoro hotovo
(59.57 KiB) Staženo 117 x
Tlumeni 3.jpg
Konečně hotovo.Byla to fuška,ale hraje to skvěle!Na jaře možná přidám subwoofer,ale i takhle to basuje výborně až se chvějou sedačky a to bez zesíku,jen z rádia.Dole vidíte 160mm blaupunkta středobas,nehoře u kličky otevírání dveří je výškáč.Výhybka je př
(59.88 KiB) Staženo 120 x
Hill
Administrátor

#33 Příspěvek od Hill »

Ale údaj o dovoleném výkonu reproduktoru také nemá vliv na přehřívání koncáků ani na výpadky.
K nim může docházet tak, že procesor umlčí zesilovač, když napájecí napětí poklesne pod určitou mez, například vlivem velkého vnitřního odporu zdroje (o tom tu tuším psal už Lada1) - někde v napájení mezi baterkou a rádiem máš velký přechodový odpor a v rádiu je vadný elektrolyt, který ho má blokovat.
Odpovědět

Zpět na „Autorádia“