CLO pro EBAY/ALIEXPRESS

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
lesana87

#31 Příspěvek od lesana87 »

To mě ještě Pošta vytočila, když jsem si šla tu zásilku s doplatkem vyzvednout. Na poště uvedené na výzvě mi řekli, že tam ta zásilka není, že je v sousední vsi, 🤐. Tak jsem se prošla další 4km, za tenhle týden to dělá dohromady asi 52km. No co, chůze je zdravá. Jo a doma mě dorazilo, když jsem zjistila, že mi ta věc je k ničemu, nepasuje. :( Ale klid, hlavně klid, nerozčilovat se nebo mi prdne žilka. :?
tomasjedno

#32 Příspěvek od tomasjedno »

Jo to chce sekeru a jít naštípat dříví.
scorpions-cz

#33 Příspěvek od scorpions-cz »

Bych se zeptal trochu naopak. Jak to udělat, když to daný zboží budu chtít ofiko proclít. Např. když ho budu chtít k dalšímu ofiko prodeji?
Pokud to celníci chytnou tak je to v pohodě, mám přidělený EORI a s poštou smlouvu o zastupování. Jak ale postupovat, když mi to přijede do schránky?
Celeron

#34 Příspěvek od Celeron »

tomasjedno píše:A nebylo to 1. dubna?

Ne, minulej týden ve čtvrtek.
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
p32

#35 Příspěvek od p32 »

lesana87 píše:Tak co teda jsou ty dvě stovky navrch? Cena zboží byla 28$ (takže hlídat si 29$ je blbost) a poštovné 24$.
Tak zrovna blbost to není. Někdy je ta hranice na 28 dolarech. A nepleť si pojmy s dojmy. Hlídá se cena včetně poštovného. Platit za poštovné to samé, co za vlastní cenu zboží, je blbost.
tomasjedno

#36 Příspěvek od tomasjedno »

p32 píše:Tak zrovna blbost to není. Někdy je ta hranice na 28 dolarech
Blbost je fixovat se na pevnou částku v $ a nespočítat si ji z 22 €.

p32 píše:Platit za poštovné to samé, co za vlastní cenu zboží, je blbost.
Naopak, když potřebuju něco z Ameriky, tak pokud to stojí výrazně víc než poštovné, tak si to nechám dovézt cestovatelem, bez cla a DPH :D
lesana87

#37 Příspěvek od lesana87 »

p32 píše:Tak zrovna blbost to není. Někdy je ta hranice na 28 dolarech. A nepleť si pojmy s dojmy. Hlídá se cena včetně poštovného.

Dojmy s pojmy si pleteš ty, ta hranice pro (ne)placení DPH je 22€ za zboží bez poštovného.
tomasjedno

#38 Příspěvek od tomasjedno »

Tady se kupodivu p32 zcela mimořádně neplete. Přestože na mesec.cz se tvrdí, že se bere pro rozhodování cena bez dopravy, většina zdrojů tvrdí, že včetně dopravy. Nejrelevantnější asi bude [url=https://www.celnisprava.cz/cz/clo/odbavovani-postovnich-zasilek/Stranky/Odbavován%C3%AD-poštovn%C3%ADch-zásilek-na-odd.-23-celn%C3%AD---poštovn%C3%AD-styk-Celn%C3%ADho-úřadu-Praha-Ruzyně,-nákupy-přes-internet-po--1.5.20.aspx]sdělení celní správy[/url]
Hodnota zásilky = hodnota zboží uvedená na hodnověrném dokladu + poštovné přepočtené dle přepočítacího kurzu na Kč.
p32

#39 Příspěvek od p32 »

To jsou prostě zase jen kecy. Každej si umí přepočítat povolených 22 euro na dolary a každý ví, že hraniční cena je konečná, tzn. včetně poštovného. Proč asi berou ostatní tu stejnou věc z Číny s free dopravou a cenou celkově proto menší? Ti informovanější vědí, že ani 22 euro není ta správná hranice.
No a ti "pošťáci" se pak diví, že jim při vrácení penízků vracejí jen za zboží a ne za poštovné.
lesana87

#40 Příspěvek od lesana87 »

Dle mého názoru o tom, zda se bude nebo nebude platit DPH, rozhoduje cena udaná v Customs Declaration na zásilce a tam se poštovné neuvádí.
p32

#41 Příspěvek od p32 »

Jo, tak jednoduché bych si to přál taky. :wink:
lesana87

#42 Příspěvek od lesana87 »

A kde teda podle tebe při rozhodování od DPH tu cenu včetně poštovného vezmou, když se na zásilce uvádí jen cena bez poštovného?
tomasjedno

#43 Příspěvek od tomasjedno »

Já bych řekl, že je to tak, že v té kolonce je odesílatelem deklarovaná hodnota zásilky, a pokud na obálce není doplňující info o poštovném, tak to pošta/celnice může takto akceptovat. Jakmile ale dojdou k názoru, že je to podseknuté, tak si vyžádají další doklady a tam už je to pak s poštovným natvrdo.
p32

#44 Příspěvek od p32 »

Tak nějak. Proto je lepší klidně vzít za tu cenu plus poštovné odněkud z EU a máš pokoj. Jo, většinou to bude další zprostředkovatel (překupník), ale nemusíš se kolem toho dál rozčilovat. No a ty vzorky to chce trochu počítat, aby měly ten součet do 30 dolarů a lépe na dvakrát. Něco na té hranice stejně jen provokuje naše inteligenty na větší kontrolu.
Sadra17

#45 Příspěvek od Sadra17 »

p32 píše:To jsou prostě zase jen kecy. Každej si umí přepočítat povolených 22 euro na dolary a každý ví, že hraniční cena je konečná, tzn. včetně poštovného. Proč asi berou ostatní tu stejnou věc z Číny s free dopravou a cenou celkově proto menší? Ti informovanější vědí, že ani 22 euro není ta správná hranice.

počítat můžeš ale pošta (a tím i celní správa) operujou s jiným kurzem než banky :?
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“