Umrtvení pamět. karty s daty-reklamace

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
robo

Umrtvení pamět. karty s daty-reklamace

#1 Příspěvek od robo »

Pro kamoše řeším jak "zabít" paměťovou kartu. Je v záruce a jsou na ni data. Zkoušel formát, pak formát přes aplikaci MiniTool Solutions, poté LLF přes aplikaci výrobce karty. Vše skončilo podle programů úspěšně ale data na kartě zůstala. Jeho technická výbava je omezena tak jsem mu poradil 1.5V článek připojit na kartu obráceně, na pár vteřin. Výsledkem bylo jen zahřátí karty. Tohle přežila. Poté s drátama jezdil různě po pinech a tohle jí též neublížilo. Pak jsem mu poradil piezo zapalovač. Výboje z něj by mohly pomoci ale zapalovač nevlastní. Obchod řešení nezná. Je to 64GB karta a je škoda nevyužít reklamace. Karta nesmí být fyzicky poškozena, to je jasný, takže dál už nevím co poradit. Díky za nápady.
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od forbidden »

Možná mikrovlnka, ale tak půl sekundy, jinak to shoří/roztaví se. Vyzkoušel bych to napřed na nějaké vadné.
Nakadah

#3 Příspěvek od Nakadah »

Cože? Té kartě něco je že ji je třeba reklamovat?
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od forbidden »

Pochopil jsem, že vada je ta nemožnost smazání a na reklamaci by to rád dal bez dat. Jen doufám, že to není zapomenutým přepínačem na kartě. :D
JoDiK

#5 Příspěvek od JoDiK »

forbidden píše:en doufám, že to není zapomenutým přepínačem na kartě. :D

Já myslím, že ne, mám taky jednu takovou kartu (už po záruce), jsou na ní fotky, jdou bez chyby zkopírovat ale jinak s tou kartou nejde nic. Formátovat ani mazat nelze, a když na ni něco přidám, po chvíli to z ní zmizí.
rnbw

#6 Příspěvek od rnbw »

Skus nejaky sveter alebo nejake podobne oblecenie z umeliny, co robi dobre iskry.
robo

#7 Příspěvek od robo »

Ano vada je nemožnost smazat z karty data. Je to microsd karta.
Nakadah

#8 Příspěvek od Nakadah »

Aha už chápu. No myslím že tak zmiňovaná 750-850W mikrovlnka na pár vteřin to vyřeší. Piezo by to řešilo taky, ale pokud nemá zapalovač za 20Kč z trafiky...

AHA! https://www.youtube.com/watch?v=0vRmfAqjCjY POZOR!
robo

#9 Příspěvek od robo »

hledalo se řešení včera v noci. Že by to hodil dnes na reklamaci. To se nepovedlo takže i zapalovač dnes vyzkouší. Mikrovlnka je nejista, karta to nemusí rozchodit definitivně. Zapalovačů mám kýbl ale je to naprd protože je ode mne cca 200km.
ZVUK2000

#10 Příspěvek od ZVUK2000 »

Zkus během zápisu nějakých dat odpojit kartu. Nebo napájení třeba ve foťáku. Takto jsem nechtěně odrovnal data nejedné kartě.
rnbw

#11 Příspěvek od rnbw »

Jemu sa to uz asi stalo - poskodili sa interne datove struktury a karta sa teraz tvari ako read-only.
PotPalo

#12 Příspěvek od PotPalo »

Ale veď je z toho perfektný archív. Má tam zazálohované dáta s istotou, že ich nezmaže ani omylom. :D
Je na čase vymeniť primátora Bratislavy, a celú tú neschopnú pakáž okolo.
Kremik

#13 Příspěvek od Kremik »

Zneschopnit SD kartu přece nemůže být žádný problém. Ale k té mikrovlnce - když jsem měl svoji první MW, cpal jsem do ní ledacos. Telefonní kartu (do veřejného automatu, ne SIM) nešlo odrovnat. Měl jsem tehdy zbastlenou čtečku karet na PMD, i psát jsem do ni mohl, a fungovala furt. Nevzpomínám si ale, že by ta MW měla talíř, karta ležela na dně na plechu, sice čipem nahoru, ale možná proto přežila. Ovšem jak už něco chytne, jde to rychle a bývá to poznat.
Digitálky v plastovém rámku zdechly, v kovovém žily dál.
PeteBurns
Zablokován
Zablokován

#14 Příspěvek od PeteBurns »

Co take strasne dolezite tam je, ze na tom tak zalezi? Mne sa to stalo tiez, data-nedata, vyreklamovali to :) Skor by to chcelo zohnat taky soft, aky sa da pouzit na USB kluce, ktorym to ide resetnut a idu pouzit znova, par krat sa mi ich podarilo takto ozivit, ale na to treba vediet vyrobcu radica pamate a na tu micro-SD sa mi nic nepodarilo najst, skoda...
rnbw

#15 Příspěvek od rnbw »

Pri (Micro)SD kartach je komunikacia s radicom problem. Jednak clovek potrebuje citacku kariet s priamym pristupom - tie su iba v niektorych notebookoch (s beznou USB citackou z principu komunikacia nemoze fungovat).

Dalej je potrebny servisny SW a tie sa velmi na webe nevyskytuju. Urcite ale existuju - cinania s ich pomocou falsuju SD karty podobne ako USB kluce.
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“