Síťový adapter - vyšší napětí
Moderátor: Moderátoři
https://www.yeseletronicos.com.br/fonte ... l-regulada
Občas je podobný viděn i v Lidlu,ale na mě se nikdy nedostalo. Asi 129.korun jsem za něj dal. Říkám si,vyřeším jednou provždy napájení čehokoli v rozsahu výstupního napětí zdrojíku v domácnosti. Po zapnutí do sítě,kontrolní dioda na zdroji nesvítila.Nemohla ! Při montáži byla na svých vývodech zapájená moc vysoko a vrchní polovina krytu zdroje ji "vytlačila" z pájeného spoje na pcb a znemožnila její funkci. Po zjištění stavu jsem to opravil a jal zkontrolovat pravdivost výstupních napětí,zda sedí podle polohy přepínače.
Musím potvrdit,že až na nějakou tu desetinku voltu to odpovídá a to i při zátěži (rozumné, do 1 A ) víc jsem neměl honem po ruce.
Ačkoli se jedná o spínaný zdroj,tak při napájení tranzistorového rádijka (4,5V )nedocházelo k žádnému slyšitelnému rušení .(akumulátor jsem při zkoušce vyjmul,aby neovlivnil pokus)
Myslím,že takový adaptér se vždycky hodí a ušetřil by od mnoha starostí při napájení hraček jako jsou třeba výše jmenované klávesy. Proudově i napěťově.
Můj první nápad při nákupu,byl ten,že to kuchnu a "upravím" na malinký stolní, regulovaný (plynule) osazený měřidlem,ale však to znáte,nejsou lidi
Běhá s tím zkoušeným rádiem denně a zatím klid. Nehoříme. ťuk,ťuk,ťuk
Slušný prepínateľný spínaný zdroj by mal byť riešený tak, že keď nemá spínač kontakt, malo by byť na výstupe najnižšie (alebo žiadne) napätie.
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
- weed_smoker