Pařížská katedrála
Moderátor: Moderátoři
A kutilmile - nelituju tě
To se instaluje vždy až po nějakém průseru, vždyť doteď to neshořelo 800 let... U nás dost "pomohl" požár na Pernštejně, ale nedělal bych si iluze. Viz Výstaviště a Průmyslový palác.rnbw píše:Cakal by som, ze v takej vyznamnej budove a s takym nebezpecnym prostredim (suche drevo a prach) bude nainstalovany nejaky hasiaci system. Pod strechou by ho ani nebolo vidiet.
xsc píše:Průmyslový palác.
O požárech velkejch budov, konkrétně Veletržního paláce v Praze mi nemusíš říkat, co je to za hrůzu. Na začátku 80-tých let jsem se setkal na školení Kanclstrojů s chlapem, kterej v den požáru měl noční směnu na sálovým počítači, co tam byl instalovanej. Večír v hospodě nám o tom povyprávěl jak zachraňoval magnetický pásky s datama a hlavně jak se tam na požární bezpečnost naprosto prdělo, všude hory lejster a šanonů, zarovnaný únikový cesty, nefunkční signalizace a hydranty a pod. Sídlila tam nějaká PZ-ka či jiná státní struktůra.
Tenkrát to dospělo do stádia ohnivý bouře a hořelo to asi 10 dní. Přitom to je samej beton od Bechyněho. Po tomhle požáru se v ČSSR dost výrazně změnilo hodně věcí kolem požární ochrany a prevence. Pokud to správně počítám, oprava Veletržáku trvala skoro 30 let.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
- tomasjedno
Hubert_79 píše:Zase to někdo chce svádět na elektriku ...
A že voni se tě ti experti nezeptaj. Hned by věděli, že voheň vznikl úplně jinak a jinde, než si myslej.
V týto době, tedy tak krátce po požáru, kdy je nejspíš spáleniště ještě horké je nesmysl vyjadřovat se k příčině. Od expertů tahle kravina určitě nevzešla. Jste tady samí elektrikáři a tak můžete přemýšlet, jak by asi k požáru od elektriky došlo při zkratu. Možná, kdyby ji měli na úrovni rozvojových zemí a i to bych pochyboval. Nikdo tam neměl v té době být a žádný stroj neběžel. Takže odběr asi nebyl. Dělal jsem 35 roků u hasičů na prevenci a za celou tu dobu jsme neměli jediný požár od ZKRATU na el instalaci. Od přechoďáku ano, ale to byl vždycky nějaký odběr. Tyhle překotný vyjádření od blbců, kteří ještě u hořící střechy vědí, že to nebyl úmysl a následně když jim to dojde vyplodí další hovadinu, mají jen jeden důvod. Hrůza před zjištěním, že to byl úmysl a navíc třeba od čmouda. To by asi byla revoluce. Takže se udělá všecko, aby se to dál nešetřilo a pachatel byl neuchopitelný, tedy ta elektrika.Elektrika jako příčina je totiž velice výhodná, hlavně pro policejní orgány, kteří by po zjištění od vyšetřovatele hasiče že jde o úmysl, nebo nedbalost museli hledat pachatele. Takto jsou bez práce. To je taky jeden z důvodů, že jsou tlaky na elektriku jako příčinu. Jinak jsem přesvědčen, že aby bylo poctivě po pravdě možno konstatovat, že příčina byla či nebyla zjištěna, uplyne ještě hodně vody. Ona drtivá veřejnost o elektrice nemá ani páru, tak se jí dá nakecat ledacos.
Jen tak na zkoušku, zkuste nastínit vznik požáru od zkratu na elektrice v době, když není žádný odběr a v podstatě ani pohyb el. spotřebičů či kabelů a jak na sviňu když tam nikdo už údajně není.
A každopádně - bejt vyšetřovatelem, budu to od prvního momentu vyšetřovat jako úmyslně spáchanej trestnej čin - minimálně do doby, než by se nezvratně prokázal opak.
Nemám zájem o korekci pravopisu.
Přestaň fantazírovat, ani Ty ani já ani nikdo na bastlírně nemá šanci odhadnout co se tam doopravdy stalo.
Nemám zájem o korekci pravopisu.
- kevin_mitnick
pajosek2 píše: To proškolení mne pobavilo. Možná nevíš jak to chodí. Mnohdy se proškoluje tak,že se jen hodí podpisy na patřičný papír,protože jak už jsem psal, kvalita vedoucích pracovníků je prde háji a navíc je drtivá většina lidí,kteří si z nějakého školení nic nedělají.
Akorat ze to nebyla rekonstrukce chliva v Hornich Kotehulkach realizovana partou nasosanych UKcek co u toho maji zvaro v tlame. Podle francouzskeho tisku tohle delala stara Francouzska rodinna firma, ktera na rekonstrukcich katedral, kostelu, hradu a pamatek dela od zalozeni v roce 1954. Tohle byla uz desata katedrala na ktere delali. Majitel je na umreni z toho co se stalo a s vysetrovateli spolupracuje on i jeho lidi.
Dost ostre se ohrazuji proti narceni ze za ohen muze jejich nedbalost. Delalo tam pry ten den jen 15 lidi, delali jenom pripravne prace k odstrojeni strechy a zajisteni konstrukce a montovali spevnovaci svorniky. S ohnem v ten den pry nedelali vubec a svetla i vsechnu elektriku a dokonce i cast naradi meli kvuli prachu v Ex tride. Navic kvuli stavu elektriky v samotne katedrale a okoli pry vse zivili z generatoru a vlastnich rozvodu a na fajront vypnuli.
Podle mne za to bleskove stanoveni priciny muzou slunickarske media a predposrani politikove. Vsichni totiz velice dobre vedi, ze pokud by se ukazalo ze za pozar muze umysl a muslimaci (stejne jako za tech asi 80 znicenych, zhanobenych a nebo vypalenych kostelu ve Francii od ledna), byla by Francie (a mozna i Evropa) na prahu obcanske valky...