Zemřel Martin Böttcher
Moderátor: Moderátoři
- scorpions-cz
Zemřel Martin Böttcher
https://www.lidovky.cz/lide/zemrel-auto ... 3_lide_ceh
Vinnetou, no to byla hudba našeho dětství, krásné pohádky, které se příliš Mayových předloh nedržely, ale to nám nevadilo, a, co si budeme povídat: bez té hudby by to nebylo ono.
Ale nebyly jen filmy, v nich zářili Vinnetou s Old Shatterhandem, Kara Ben Nemsím, Old Surehandem a Samem Hawkinsem. V češtině běžel například film Konečná stanice lásky s Horstem Buchholzem (Sedm statečných, Pták Ohnivák, Princezna Fantaghiro - ty bez hudby M. Böttchera)... Jsou to také dodnes v televizi vysílané filmy série Otec Braun, před časem se opakovaly i některé díly seriálu Starej (s komisařem Kressem), Martin Böttcher tedy napsal hudbu jen k některým dílům, ale i tak toho napsal moc, celkem měl ten seriál v Německu vysílaný přes 420 epizod...
Řekl bych, že si sám postavil pomník. A velký.
- scorpions-cz
- scorpions-cz
Zrmanju jsem měl v plánu loni, ale nevyšlo to. Tak snad letos.
Třiktrát se stáčí RIO PECOS ..............
- Hubert_79
- Kontaktovat uživatele:
Série, kterou režíroval Harald Reinl
Mi to jméno bylo povědomé a ono jo! Ten pán režíroval část série filmů s agentem Jerrym Cottonem - třeba Dynamit v zeleném. Koncem šedesátých let to běželo i u nás. Podařilo se mi ty filmy všechny sehnat na 16 mm pásu a je to klasika.
Jasně - dnešním hlediskům to nedostojí, ale stejně!
- scorpions-cz
Už i při pohledu tu hudbu slyším...
Přímo nad tunelem Sv.Rocha se vypínají Tulove Grede, filmový Nugget-Tsil, v jehož sedle byli pohřbeni Inču-Čuna a Nšo-Či.
- scorpions-cz