Neznámé soubory

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
PotPalo

#16 Příspěvek od PotPalo »

Sú to dočasné súbory čohosi. Možno aktualizácií, možno antiviru... Dočasne si rozbalí archív, zkontroluje, a .... a v tom to je, nezmaže, ale iba vynuluje veľkosť. Správne by sa to malo diať na C, v TEMP.
Je na čase vymeniť primátora Bratislavy, a celú tú neschopnú pakáž okolo.
FERYACT

#17 Příspěvek od FERYACT »

To PotPalo: To že se na "C" shromaždují TEM soubory to vím. Někdy prý je v budoucnu počítač použije. Dnes jsem si všiml, že se ten poťouchlý nulový soubor objevil i mimo disk H.
PotPalo

#18 Příspěvek od PotPalo »

Tak ono je Windows až moc múdry, a keď usúdi, že ten disk je vhodnejší (viac miesta, rýchlejší), tak si to TEMP môže ukladať aj tam.

Raz sa mi Windows pri inštalácii sám nainštaloval na D. Asi preto, že na C bolo niekoľko klastrov označených ako chybných. Lenže D: Windows, C: Prázdne, vysvetli to uživateľovi. Tak som musel zameniť disky a preinštalovať.
FERYACT

#19 Příspěvek od FERYACT »

Odpojil jsem konektor "H" disku dnes tj 21.8.Budu čekat jestli budou nulové soubory přistávat jinde.
rnbw

#20 Příspěvek od rnbw »

PotPalo píše:Raz sa mi Windows pri inštalácii sám nainštaloval na D. Asi preto, že na C bolo niekoľko klastrov označených ako chybných.

Na jednom disku si mal vytvorenu particiu, na druhom (kam si instaloval) nie.

Pri bootovani instalacie sa priradia pismena (postupne od C:) vsetkym existujucim particiam a tiez aj vymenitelnym diskom bez media (citacky kariet). Ked sa instaluje na prazdny disk, vytvori sa particia a pouzije prve volne pismeno. To moze byt pri PC s citackou kariet kludne aj G:... Riesenie je (pri tej citacke kariet) jednoduche: po vytvoreni particie restartovat a spustit instalaciu znovu, tentokrat do uz existujucej particie.
PotPalo

#21 Příspěvek od PotPalo »

Tak to nebolo. Oba disky boli formátované a mali FAT32 oddiel cez celý disk. Len na prvom boli niektoré sektory označené ako chybné. Inštalačka sa nespýtala a išla.... Po nainštalovaní pozerám, C prázdny disk, a D:Windows.... Už si nepamätám, ale tuším som potom skúsil znova, ale s odpojeným D, a napísalo to niečo že sa nedoporučuje inštalovať Windows na C, lebo blablabla... Nakoniec som prehodil disky medzi sebou, znova nainštaloval, a bol pokoj.

edit: to blablabla bolo niečo o chybných sektoroch...
Naposledy upravil(a) PotPalo dne 21 srp 2018, 14:45, celkem upraveno 1 x.
masar

#22 Příspěvek od masar »

PotPalo píše:...Už si nepamätám, ale tuším som potom skúsil znova, ale s odpojeným D, a napísalo to niečo že sa nedoporučuje inštalovať Windows na C, lebo blablabla...
Důležité je právě to "bla bla bla". Pak si není třeba vymýšlet, jak to funguje. :wink:
FERYACT

#23 Příspěvek od FERYACT »

Dodatečně jsem si uvědomil jednu věc. Požádal jsem jednoho hocha aby můj disk "H" naučil aby se začal točit až na něho přijdou data a pak se znovu odpojil. Třeba ty startstopy dělají ty neznámé nulové soubory.
FERYACT

#24 Příspěvek od FERYACT »

Teď už přistávají nulové soubory na disk "D".Tedy v podstatě poslední v řadě.
Disk "H" mimo.
FERYACT

#25 Příspěvek od FERYACT »

Neznámé soubory se přestaly vyskytovat, asi zjistily, že jsem si na ně stěžoval.
FERYACT

#26 Příspěvek od FERYACT »

Neznámé soubory se i nadále nevyskytují. Nevím proč se vyskytovaly a nevím proč se přestaly vyskytovat!
p32

#27 Příspěvek od p32 »

Ale to je jednoduché. Neznámé soubory byly nabonzovány a tak se ukládají jinde. S největší pravděpodovností do paměťového prostoru a pak zdrhají podle toho, kde to kontroluješ. :lol:
FERYACT

#28 Příspěvek od FERYACT »

p32: moc jsi mne nepotěšil.
p32

#29 Příspěvek od p32 »

Jak v Marečku, podejte mi péro. :lol:
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“