Jack, cinch a jiné konektory.

Vše o nekvalitním materiálu, výrobcích, zboží. Vyslovení vlastního názoru na cokoliv a v mezích slušnosti není nijak v rozporu se zákony této země ani Pravidly EB. Vše ostatní jde automaticky směr koš.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Behemot
Doporučuje se dohled moderátorů
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od Behemot »

Ty se extrémně špatně pájí. Řada i těch plastovejch - a tady ty moje rádoby zlacený, na tom jsem trval - mají klasický pájecí očka. Ten plast je samozřejmě nic moc a existuje riziko, že se to začne protáčet, ale těch pár kusů co sem pájel trafačkou zatím běží (akorát jednou se komusi zalomil, fuj). Ani zákazníci si dosud nestěžovali a neházeli po mě kamení, a to je prodávám po radioburzách třetím rokem?

Tydlety převlečný šunty jsou skoro totéž co ten jack, ale obráceně - trubičky klesajícího průměru oddělený plastovou trubičkou. Je to hrozně blbě blízko u sebe, i použít mikropáječku na to je mor, protože člověk drbne do toho plastu a hned to začne smažit. A tuším, že to nemá žádnou aretaci kabelu, drží to jen třením o tu gumu a pak za vlasový vodiče připájený na konektor. Takže člověk za to zatahá a kabel mu zůstane v ruce. Ale možná už jsou na trhu nějaký inteligentní a pokud jo, nebudu se zlobit, když se někdo podělí :lol:

sinclair: u pájení na zlato (pokud je to fakt zlato) bacha, obyčejná eutektická i 60/40 pájka prej se zlatem tvoří intermetaliky a ty dělají moc velký problémy, takže na zlato se mají používat tuším stříbrný (nebo nějaký ty jiný drahý) pájky; já mám jedno letitý klubo s 0,5 % antimonu a buď je to tím, nebo sou to fakt mosazný leštěnky, ale problém zatím není
Celeron

#17 Příspěvek od Celeron »

ZVUK2000 píše:Už dávno se 4. pin používá i jako video signálu TV audio video.

Máš recht, třeba Soňácký Mini DV kamery ho měly na vstup/výstup video a audio L+R už v roce 2002.
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
robo

#18 Příspěvek od robo »

Dnes dorazilo hafo konektorů 3.5 jack a světe div se, v telefonu sedí perfektně.

https://www.aliexpress.com/item/10pcs-W ... 4c4d8AkuyO

https://www.aliexpress.com/item/2pcs-lo ... 4c4d8AkuyO
Přílohy
jack roh.jpg
jack roh.jpg
jack.jpg
jack.jpg
keemo

#19 Příspěvek od keemo »

sinclair píše:Vidíš a já měl pořád pocit, že se ty čtyřpiny používají jenom u MT.
Dva kanály, mikrofon, tlačítko pro přijetí a společná GND..Furt se má člověk co učit :D
Na kterém kroužku jacku je zapojený to tlačítko? Hned ten první po zkrácené GND?

Prave naopak. Kdyz to beres od spicky tak je to ten posledni (zavit). Tlacitko a + mikrofonu jsou spolecne, tlacitko v podstate zkratuje vyvod mikrofonu. Pokud je tlacitek vic tak jsou zapojene pres odpory...
rnbw

#20 Příspěvek od rnbw »

Kabel je tam ako upevneny proti vytrhnutiu? Ci nevadi, ze zivotnost bude tak dva dni?
Hubert_79
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od Hubert_79 »

Ci nevadi, ze zivotnost bude tak dva dni?

Hlavní je, že je to levný! O nic jinýho nejde :)
Frýba a láska zvítězí nad Hemalou a nenávistí!
robo

#22 Příspěvek od robo »

Hubert_79, hele ty hlavně že je to levný. Třeba tavné lepidlo, dobrý sekundové lepidlo. Chce to trochu iniciativy a taky to půjde. Běž si koupit dražší konektor, na kabel tam bude úchyt, to jo ale v telefon na konektor vůbec nereaguje protože je to jinak zmetek konektor.
Behemot
Doporučuje se dohled moderátorů
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od Behemot »

Vokýnka na pájení ty we, co příde příště? :lol:
Hubert_79
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od Hubert_79 »

Nekupuji tyto konektory; sluch mám rád, tak si ho nebudu plundrovat nějakýma peckama narvanýma v uchu.
Takže zkušenost nemám.
Frýba a láska zvítězí nad Hemalou a nenávistí!
rnbw

#25 Příspěvek od rnbw »

To sa pouziva v "zaliatych" jackoch. Pitval som ich dost a vzdy tam boli okienka. Akurat k tomu niekto vymyslel (pochybny) kryt, aby sa to dalo predavat ako cely konektor...
robo

#26 Příspěvek od robo »

Jak jsem někde už psal, některý káblíky vod sluchátek jsou tenké a tam když někomu dáš ten humpolácký jack tak je to větší békárna jak ten decentní co přišel. Trochu lepidla a pryč s tím.
Havaj

#27 Příspěvek od Havaj »

Když já si nemůžu pomoct. Mně se spíše vyplatilo 3 x koupit levné konektory. Z toho dvě várky vyhodit a jednou dostat dobré, než kupovat ty drahé značkové mrchy. Je to daleko levnější, a výsledek je nakonec mnohem uspokojivější.

Já fakt nevidím moc důvodů, proč kupovat konektor jacku třeba za stokorunu, když jich potřebuji několik. A za tu cenu dostanu velký pytel levnějších konektorů, z nichž některé budou i velice dobré.

Tuto taktiku držím v konektorech už 12 let, a osvědčila se mi nejvíce.

Navíc mám dojem, že v audiu se tvořejí modly z různých "super kvalitních" značek - a realita bývá podstatně, ale podstatně smutnější a horší.
Odpovědět

Zpět na „"Čínský" a jiný šmejd“