Výběr ssd do staršího ntb

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Davidus
Zablokován
Zablokován

#31 Příspěvek od Davidus »

No nevím, W7 a na ploše jsem do 4 sekund, za další 2 sekundy otevřená Ebastlírna i s docela obyčejným SSD
Nakadah

#32 Příspěvek od Nakadah »

No jo, jenže on to fakt vypne a zapne. Kdežto ty ho jenom probudíš. Pak bych těm 4s věřil. Intel Optane 905P NVMe startuje do Win za 6s, ale to není obyčejný SSD.
Davidus
Zablokován
Zablokován

#33 Příspěvek od Davidus »

Hmm koukám že ten disk co tam mám asi až tak pomalý nebude, opravdu je to vypnutí. Stolní PC s W7
Nakadah

#34 Příspěvek od Nakadah »

SATA 6Gb SSD disky nabíhají do Win okolo 15s. Nevím co tam máš, ale obyč SSD to nebude.
xsc

#35 Příspěvek od xsc »

Ani s NVM to není rychlejší. Už jen BIOS mi startuje několik s a rychlost startu samotných Win7 taky záleží na dalším připojeném HW. Takže když tam mám další disky a mechaniku, start se prodlužuje o jejich detekci. Win10 jsou pak s vypnutým rychlým startem (nutná podmínka dualbootu) ještě o malinko línější.
robo

#36 Příspěvek od robo »

Tak jsem tomu výběru asi nasadil korunu, neb ssd china. Prolezl jsem net a nezdá se to marný. Mám to do stroje kde je grafika AMD mobility radeon a kde jsem to musel dvakrát přefouknout horkým vzduchem. Druhý pokus byl asi zodpovědnější, drží to už nějaký měsíc. Ale začné tropické počasí a taková horka nesvědčí ani mě ani tomu ntb. Kdyby to zase začalo blbnout a řešit to by bylo nerentabilní.
Edit: Jen trochu bokem, co za ATI Mobility Radeon HD 4670 [MSI] do PCIe x16. Hledal jsem tu stejnou a cena se mě vůbec nelíbila.

https://www.aliexpress.com/item/KingDia ... 4c4dkhHEj5
Kvicala_r

#37 Příspěvek od Kvicala_r »

Robo, bral sem kdysi z ebay (to ještě ty disky byly pod značkou Drevo/Hectron). Nebylo to až tak marny a disk drží už cca třetím rokem. Jenže tehdy ty ceny byly výrazně lepší.
Porovnej si cenu takového disku "bez záruky" s nabídkou z CZc a uvidíš, jestli ti ta nejistota zato stojí.
U těch čínských taky málokdy najdeš reálný test rychlosti. Poslední disky co sem bral byly buď kingston A400, nebo EVO850 (dle použití). Ty čínské dnes už cenově tolik výhodné nejsou.
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“