edit: "NO SINGAL" opravené, tiež som tam našiel "SOUCER", čo asi malo byť SOURCE, tak som to tiež opravil. Firmware v prílohe.
TFT Multimedia Color Monitor TM-7003A - úprava zapojenia
Moderátor: Moderátoři
TFT Multimedia Color Monitor TM-7003A - úprava zapojenia
edit: "NO SINGAL" opravené, tiež som tam našiel "SOUCER", čo asi malo byť SOURCE, tak som to tiež opravil. Firmware v prílohe.
- Přílohy
-
Monitor TM-7003A_firmware.rar- (57.01 KiB) Staženo 290 x
Čemu vlastně střídač slouží? budí ňákej měnič, nebo co?
kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá rozum.
— Winston Churchill
Pracovnú frekvenciu som nameral cca 7 kHz.
Kondenzátor 1nF medzi B a E nepomohol.
Slúži to k napájaniu panelu, teda vyrába už samotné napätie ktorým sa niečo napája. Tie mosfety sú do cca 3A, takže výkon to má. Len keby to nehrialo aj naprázdno. Vyzerá to na vlastnosť toho zapojenia, zrejme sa sekli vo výrobe. Alebo zle nastavili výstup z IO. Uvažujem vyrobiť komplet nový striedač, a niekde ho tam umiestniť vedľa, miesto tam ešte je.
Neexistuje hotový modul na 5V, ktorý by pripájal podľa úrovne vstupu buď 5V alebo GND na výstup? A znesie záťaž aspoň 1A?
Tak uvažujem, že objednám nejaký mono 3W zosilňovač na 5V a ním celý tento zázrak nahradím, možno by to aj fungovalo.
Hele, posúvať napätie na gate P-mosfetu... Trocha teórie (ktorá mi moc nejde): Pokiaľ je NPN priepustný, máme na kolektore 0,7V, to má k 5V ďaleko asi 4,3V, deleno dva, takže máme 2,15V na každom odpore. Takže gate P-mosfetu je otvorená napätím -2,15V, to je tak na hrane. Zväčšením odporu toto napätie ešte zmenšíme, bude sa otvárať slabšie, a teda s väčším RDS[on] odporom. Zmenšiť odpor na 1K som skúšal, žiadny efekt, rovnako ako 0R.
Objednal som 3W zosilňovač z aliny, až príde skúsim aj ten. Keď to s ním bude fungovať a nič nebude hriať, nechám ho, inak dám tento odpor a zmierim sa s trochu tepla.
Nakoniec som ostal pri riešení s odporom medzi G, dal som 6k8 a vybavené. Nechám to bežať 15 hodín v kuse, ak to prežije, viac nič neriešim. Ono tam hreje tých vecí viac, ale tak to dopadá keď sa milión vecí natesná na 5x10cm DPS a bez chladiaceho miesta.