horsi je to s naplni v prevodovce (AT), to byva vetsi zabava na vymenu
Cena oleje ve značkových servisech
Moderátor: Moderátoři
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
EKKAR píše:...nakupujou za velkoobchodku BEZ DANĚ...
Doufám, že nežiješ v představě, že když ve velkoobchodě stojí kanystr oleje 500Kč+DPH, tak se platí jen 500Kč.
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
A jinak fóblije obecně včetně roomsterů mají výměnný množství másla 3,8 litru v případě benzínů, ropáky 4,5-4,6 litru, u ochcávek je to podobný. Takže komu účtujou výměnu 5 litrů do haťapky, ten by jim měl na fleku rozstřelit hubu na hadry, protože ho okrádají o cenu víc jak litru.
A kutilmile - nelituju tě
Třeba oblíbený olej Shell míchá zakázkově i Koramo, kde dělaj Mogul.Vim to ,protože jsem byl v koramu pro prázdný sudy a dali mi od Shell.Tak jsem se ptal coto že Shell a bylo mi řečeno že je to zakázka.
EKKAR píše:Kupuju tady a tohle. Originál od výrobce, spolu s filtrem a cenou za výměnu zaplatím zhruba 700,- za rok a vím co mám v motoru nalito.
Ano, ten olej se mi líbí, je proti tomu 5W-30 A5/B5 , který tam mám, "tučnější". Ale musím počkat, až bude po záruce, servis má nařízeno dávat do jejich aut právě tento "rychlobežný" olej.
Občas mi tam nějaký ťuklý sudy nechaj a nebo od barev nebo nějakejch sraček z výroby.Dostat se tam ale neni jednoduchý.To je pokaždý prověrka jako blázen.Bez občanky a vyplnění účelu návštěvy a s foťákem nebo zapalovačem tě tam nepustěj a jde semnou pokaždý strážnej z bouchačkou.
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Rolan píše:Základové oleje opravdu vyrábí cca pět petrolejářských firem na světě a ostatní si je jenom aditivují. Mimochodem skoro všechny (až na oleje pro racing a speciální použití) jsou minerální, i když je na hezkém barevném kanystru "Full synthetic".
Kupovat olej na netu a řídit se jenom cenou je veliké riziko.
Viz například:
https://www.autoforum.cz/zivot-ridice/p ... rdy-rocne/
A takové odhalené stáčírny jsou samozřejmě jenom špička ledovce.
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]