Chladnička Brandt porucha
Moderátor: Moderátoři
Chladnička Brandt porucha
Je pravda že jsem ledničku převážel /nestandartním způsobem /naležato/což se údajně nesmí kvůli tekutině ,dnes prý plynu který se tím dostane kam nemá ,ovšem pak už stála /bez zapnutí/asi 3 týdny na chodbě ,po vynešení po schodech jsem ji opět ještě nechal bez zapnutí cca 24 hod. a poté zapnul,chladnička normálně běžela ,chladila,a v mrazícím horním boxu mrazila asi 1 den a poté přestala z ničeho nic jít.
Kompresor neběží až na světlo což nemá pochopitelně s kompresorem nic zadostiučinění.Postupně se dovídám něco o spouštěcím relé ,nějakém bimetalu atd.
Než bych se na to trochu zkusil mrknout zblízka tak bych rád získal nějakou tu radu a doporučení ,než zjistím že je kompresor zadřený a chladnička odpochoduje na S.D. poněvadž výměna za nový by se rovnalo ceně za novou chladničku.Musím ovšem říct že jinak lednička je velmi zachovalá jako nová a spíše se řadí mezi ty kvalitnější proto mi je líto ji vyhodit.
Je potřeba ale měřit ale musíš vědět co a kde
Existuje či je nějaký standartní postup měření pro zjištění závady pro chladničky ?
Multimetr tu mám ale jak jsi správně popsal a uvedl /musíš vědět kde a jak/
Mohl bych max. zkusit vyfotit motor a dát to sem /či popsat model.ozn. /
Takže už mám dva komponenty co bude třeba projít ten termostat a pak ten plošnák ano mohlo se to nějak mechanicky uvolnit či utřepat tím chodem pokud se tak stalo už během dopravy předtím.
- Artaban001
(Rozřezal jsem jeden vadný kompresor, kde se nakonec ukázala příčina nefunkčnosti odpojený - odpadlý konektor od motoru z tý 3-kolíkový průchodky )