Brýle na pájení (přesunuto)

Tato sekce je určena pro diskusi o dílenském vybavení, tedy o nářadí, pomůckách a přípravcích, převážně tedy povahy mechanické, nikoliv elektrické

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Leo1

Brýle na pájení (přesunuto)

#1 Příspěvek od Leo1 »

Dobrý den.
Bude mi 60 a najednou se mi začal zhoršovat zrak a skončíl jsem na 3.5 dioptriích.
Pajet přes brýle a ještě lupu mi je dost nepřijemne.
Použivám tuto.
https://www.mojedilna.cz/univerzalni-dr ... osvetlenim

Nezkoušel někdo toto?

https://www.aliexpress.com/item/Helmet- ... b201603_51
termit256

#2 Příspěvek od termit256 »

No jestli ti nebude vadit ze budes pajet tak 5cm pred nosem (dal s tim nezaostris) proc ne :-)
konosuke

#3 Příspěvek od konosuke »

bude mi letos 60 a vidím neostře PC monitor aj klávesy, zkoušel jsem brejličky bez receptu v marketu a dopadlo to ještě hůř, jo na dálku (mínuska) používám od SŠ co naděláte, to je syndrom stáří
Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
Kremik

#4 Příspěvek od Kremik »

3,5 dioptrií není tak moc. Mám na levým oku 4 a ani si to neuvědomuju. Ty budeš asi dalekozraký, když Ti to vadí při pájení. Asi máš blbé brýle. Nejde jen o dioptrie, ještě se zadává osa a cylindr. Pokud máš něco blbě, pohled je nepříjemný i když klidně ostrý. Otočením hlavy se hýbe i prostor. Je to hodně nepříjemné, jednou jsem to měl. V dobrých brýlích pohoda.
Ve vyšším věku, když čočka ztratí schopnost akomodace je zaostřená trvale na jednu vzdálenost. Pak je potřeba na každou vzdálenost jiné dioptrie, tedy více brýlí. No a mělo by to být ok.
Celeron

#5 Příspěvek od Celeron »

Nebo generálka na očním, jedno voko za 4000,- :wink: Kupodivu to funguje.
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
konosuke

#6 Příspěvek od konosuke »

ing.František Vícha: Dobrý zrak bez brýlí - vyšlo u nás tiskem (i jinejch autorů)
jde o to důsledně vydržet, pokračovat. nenáročné oční a krční cviky.
(v době když nebyly kopírky jsem to ručně přepsal na Robotronu do texťáku 602, již nepoužívaný a prakticky neexistující SW)
Naposledy upravil(a) konosuke dne 05 kvě 2019, 12:37, celkem upraveno 1 x.
Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
Kremik

#7 Příspěvek od Kremik »

Celeron > Myslíš úpravu ohniska nebo obnovení akomodace? O tom druhém jsem neslyšel...
Konosuke > Jo, nějaké cviky mám, líbí se mi jen některé a nedělám žádné :D
kejki

#8 Příspěvek od kejki »

Kde dělají vetchozrakost za 4000,-? Multifokální čočka je dražší, nebo se pletu?

Pro Lea: Pro zubaře se dělají fungující brýle - lupy na vzdálenost, o kterou ti asi jde, ale cenově je to tak 30 tis. a víc.
Koneckonců nejméně 2 hodnotitelé píšou, že nejsou vhodné pro pájení a elektroniku. To už můžeš zkusit kameru a dělat s monitorem.
Naposledy upravil(a) kejki dne 05 kvě 2019, 12:59, celkem upraveno 1 x.
Leo1

#9 Příspěvek od Leo1 »

Celeron píše:Nebo generálka na očním, jedno voko za 4000,- :wink: Kupodivu to funguje.

Nebudeš tomu asi věřit, ale dal bych za jedno i 10 000, kdyby to fungovalo.
witt

#10 Příspěvek od witt »

to co je v odkaze je klasická hodinářská lupa, občas ji používám na jedno oko a dělá se s tím pěkně blbě. Jak již bylo řečeno: prohlížená věc je jen pár centimentrů od čočky a teď se tam ještě musí narvat ta pájka...
breta1

#11 Příspěvek od breta1 »

Hledal jsem na ebay (asi blbě, našel jsem jen endoskopické s fokusem na pár cm)), jestli by nebyla nějaká kamerka HD s fokusem třeba okolo 0,5M a přes USB to pustit do noťasu - nemá někdo tip nebo zkušenosti?
termit256

#12 Příspěvek od termit256 »

Leo1 píše:
Celeron píše:Nebo generálka na očním, jedno voko za 4000,- :wink: Kupodivu to funguje.

Nebudeš tomu asi věřit, ale dal bych za jedno i 10 000, kdyby to fungovalo.

Obavam se, ze do 10k se nevlezes ani kdyby sis tu operaci delal doma sam. Slusnejsi cocky vyjdou kolem 30k za oko
BOBOBO

#13 Příspěvek od BOBOBO »

Zdá se mi to nějak uhnutý . Brýle na blízko jsou spojky , stejně jako lupa . Není proč to zdvojovat . Spíše půjde o jinou vadu , než je krátkozrakost . Jinak o peraci proti dalekozrakosti nevím , pro krátkozrakost ano .
Achab

#14 Příspěvek od Achab »

termit256 píše:...do 10k se nevlezes ani kdyby sis tu operaci delal doma sam. Slusnejsi cocky vyjdou kolem 30k za oko.

Obyčejné čočky dostaneš i na pojišťovnu. Sice žádný nadstandard, ale například otec si nestěžuje, protože před implantací už neviděl skoro vůbec...
Naposledy upravil(a) Achab dne 05 kvě 2019, 17:10, celkem upraveno 1 x.
BOBOBO

#15 Příspěvek od BOBOBO »

Ale s těmi vidíjen na určitou vzdálenost . Proto si v podstatě všichni připlatí na multi , před 5 lety to balo 2litry za kus . Máti jsem to platil -doplácel .
Odpovědět

Zpět na „Dílenské vybavení, nářadí, pomůcky, přípravky“