Hodinková baterka

Náhrady součástek všeho druhu, informace a dotazy k součástkám

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Celeron

Hodinková baterka

#1 Příspěvek od Celeron »

Mám tady z příbuzenstva ručkový dámský pidihodinky JVD. Vyloupnul jsem z nich baterku dal ji pod drobnohled a je na ni napsáno Ranata SB-AW. Má 0,72V, takže vybitá.
Mohl by jste mi prosím někdo, kdo se v tom orientujete potvrdit, že to je napěťově klasická SR626SW 1,55V? Rozměrově sedí. V tomhle jsem naprostej elév, hodinky od začátku mobilování nevedu. Jo a je normální, že se zastaví vteřinovka, pokud se povytáhne korunka na nastavení času?
Díky
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Eleman

#2 Příspěvek od Eleman »

Pokud baterka rozměrově sedí, není co řešit, dej jí tam. Ano povytažením korunky se vteřinovka zastaví, je to vlastnost všech ručičkových bateriových hodinek.
Dokonce u nových hodinek bývá při jejich koupi korunka povytažená, asi aby se šetřila baterka při skladování hodinek.
Naposledy upravil(a) Eleman dne 07 kvě 2019, 19:42, celkem upraveno 1 x.
Člověk se celý život učí jenom proto, aby ve stáří všechno zapomněl.
„Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ J. Werich
rnbw

#3 Příspěvek od rnbw »

Ano, SR626SW, Maxell 377 a pod.
Ano.
Celeron

#4 Příspěvek od Celeron »

Díky! Ve čtvrtek musím koupit novou, ta 626 se mi tu válí co pamatuju, má jen 1,12V, sice na ní JVD-čka šlapou ale určitě by to bylo na stole za chvíli znova. Doufám, že místní kamenná prodejna klenoty/hodiny baterky do hodinek vede.
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Jodr

#5 Příspěvek od Jodr »

Je jen otázka, jak starou baterku v hodinářství dostaneš koupit. Raději kupuju v místním obchodu se žárovkami a podobným zbožím. Často tam kupuju baterky do dálek k autům. Švagrová chtěla koupit podobnou baterku do hodinek. Neprodali, pouze s výměnou za 70Kč. Vydržela necelý rok. Když se přišla pochlubit, baterku jsem koupil za 15Kaček v tom krámě jak jsem uvedl. Uvidíme, jak dlouho vydrží. Mě v Tissotech se stopkami drží snad už čtvrtý rok.
Jen blbec se učí svými chybami opakovaně....
MiraSt

#6 Příspěvek od MiraSt »

Eleman píše:Dokonce u nových hodinek bývá při jejich koupi korunka povytažená, asi aby se šetřila baterka při skladování hodinek.
Tak to nevím bo nové hodinky nekupuju ani neohlížím, ale už jsem troje kuchal a na všech byl pohyblivý kontakt který se při vytažení korunky dotýkal plošky na čipu aby se sekundovka zastavila.
tomasjedno

#7 Příspěvek od tomasjedno »

Čip žije, ale nehoní motor. Ale mám La Grande Classique de Longines a u těch krokový motor jede i při vytažené korunce.
Naposledy upravil(a) tomasjedno dne 07 kvě 2019, 20:57, celkem upraveno 1 x.
rnbw

#8 Příspěvek od rnbw »

Tieto male baterie byva problem kupit. A ked nahodou niekde maju, tak vacsinou znacku GP, ktorej sa po viacerych zlych skusenostiach vyhybam.

Potreboval som 4 tieto baterie do Powerballu (do jedneho idu dve) - kupil som radsej cele 10ks balenie Maxell (z TME). Na baleni je hologram - asi sa to falsuje... a nie je tam ziadny datum.
Achab

#9 Příspěvek od Achab »

Zrovna dnes jsem měnil SR626W v hodinkách, které se nepravidelně zastavovaly. Původní baterka měla naprázdno přes 1,5V a na "battery testeru" 1,42V. Nejsem si jistý, jestli byla skutečně vybitá a neodchází spíš hodinky, ale po výměně zatím jdou. Tomu testeru (levný digitální UNI D3) moc nevěřím. Na tyto baterky nemusí být vhodný, i když na běžné typy je celkem použitelný.
alxa

#10 Příspěvek od alxa »

Švýcarský Renaty určený do hodinek jsem viděl u Conrada.
tomasjedno

#11 Příspěvek od tomasjedno »

eBay.de je jich plný.
konosuke

#12 Příspěvek od konosuke »

pokud je to NiCd tabletka tak se kdysi nabíjela prostým připojením na čerstvý buřt R20 1.5V a zas chvíli táhla
Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
Achab

#13 Příspěvek od Achab »

V hodinkách se nejčastěji používají stříbrooxidové.
konosuke

#14 Příspěvek od konosuke »

to je docela možné...mám el.náramky André Philippe (model 2004) původní bat.Sony vydržela 10 let, po výměně na maxell zatím asi dva roky, obě NiCd no zajisté doba a vývoj trochu pokročily
Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
rnbw

#15 Příspěvek od rnbw »

NiCd v hodinkach? To je nezmysel, ako by sa to nabijalo?
Odpovědět

Zpět na „Součástky“