Nabíjačka akuvŕtačky Parkside

Poruchy, opravy, rady, návody

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
greenhorn

Nabíjačka akuvŕtačky Parkside

#1 Příspěvek od greenhorn »

Ahojte, pokazila sa mi nabíjačka od akuvŕtačky z LIDL-a. Poškodil sa výkonový tranzistor SW5N60. Ten by som ešte nejako nahradil. No problém je ešte inde. Tranzistor so sebou zobral aj integrovaný obvod, ktorý ho riadil - SW263N. No a o ňom neviem nájsť ani informácie (len ničo máličko z čínskych stránok), ale hlavne neviem či sa dá niečim nahradiť. Neriešili ste niečo podobné alebo neviete pomôcť? Ďakujem.
patrikvarga

#2 Příspěvek od patrikvarga »

Skús podla pinov.
Charos

#3 Příspěvek od Charos »

TNY263?
KUBO

#4 Příspěvek od KUBO »

„Hľadáme nepoznané, spoznávame nehľadané. Strácame to cenné, ceníme si až stratené. Milujeme všetko zradné a zrádzame milované.”
Pozdravuje Vás Martin
greenhorn

#5 Příspěvek od greenhorn »

Tá tabuľka na identifikáciu moc nepomohla. Ten integrovaný obvod má 6 pinov a jediné čo som k nemu zistil je toto: https://zhidao.baidu.com/question/17714 ... 78860.html

A to som nie som si ešte moc istý, že je to k nemu. Je to jediné čo som Google našiel k tomu pôvodnému.
KUBO

#6 Příspěvek od KUBO »

„Hľadáme nepoznané, spoznávame nehľadané. Strácame to cenné, ceníme si až stratené. Milujeme všetko zradné a zrádzame milované.”
Pozdravuje Vás Martin
greenhorn

#7 Příspěvek od greenhorn »

Skúsim,vďaka.
greenhorn

#8 Příspěvek od greenhorn »

Opravené! Použil som nakoniec integrovaný obvod OB2263MPA, tranzistor som dal AOTF7T60P uni.N-MOSFE. Plus boli poškodené nejaké SMD rezistory a jeden výkonový rezistor 1 ohm.
JMD

#9 Příspěvek od JMD »

Trošku cca o 1V pri 400mA som necelú 1 hod prebijal 20V 2Ah lion akumulátor Parkside. Uvedomil som si to až neskôr, ale bez známok ohrevu batérie.

Nemal som po ruke pôvodnú nabíjačku a potreboval som ráno pracovať so skrutkovačom. Tak som použil malý lab. stabilizovaný zdroj, kde som nastavil prúdové obmedzenie 400mA a napätie som obmedzil na 21V pri meraní bez zaťaženia. Ráno som však nechtiac tukol do regulátora napätia a nechal to necelú hodinu prebijať. Dúfam len, že som neublížil batérii.

Prosím vás, neviete náhodou aký presný cyklus nastavuje chip v Lidl nabíjačke? Zaujíma ma najmä max. napätie resp. udržiavacie napätie.

Prepáčte nechcel som zakladať samostatné vlákno.
Odpovědět

Zpět na „Svářečky, UPS, nabíječe, měniče, zdroje, trafa a další“