Bosch Classixx 5 neohřívá vodu
Moderátor: Moderátoři
- MiracleSky
Bosch Classixx 5 neohřívá vodu
pračka Bosch Classixx 5 neohřívá vodu. Zpočátku pračka byla v pořádku, dovezl jsem si ji od paní, prý shazuje jistič. U mne několkrát prala a nic neshazovala, jela dobře.
Po prodeji jsem dostal echo že shazuje jistič. Po domluvě na opravu jsem zjistil, že vyhodila pojistky, jistič 25 A, a že pere, ždímá, jen neohřívá vodu.
Zjistil jsem že nejde napětí na spirálu.
Tu jsem vytáhnul a byla na dvou místech černá, v tom místě bylo dost kamene a proto se tam asi přehřívalo topení a černo bylo právě v místě toho vodního kamene....to byl ten zkrat uvnitř.
Spirálu jsem vyměnil, neohřívá stále. Na tišťáku nejsou žádné známky spáleniny, nevím, co odešlo-prosím o typ, co po proražení topení ssebou vezme za součástku. Ještě pohledám ale tuto opravu jsem nikde nedohledal, zkusím ještě YouTube.
- MiracleSky
Myslím že by to mohlo být tepelným čidlem, co je přímo v tělese, jenže to jsem dal jiné, mám jich zásobu. Ale nevím jak ho proměřit, nijak se neprojevilo, nebylo propípatelné. Prosím o radu jak rozpoznat jeho vadu.
Nebo je v této pračce ještě jiné čidlo někde pod bubnem?
- MiracleSky
Náhradní pračka byla na prodej, jen jsem ji chtěl vyčistit, byla supr. Ale žaba teď sedí na prameni.
Jinak s prodejem bazarových věcí a následné reklamaci je to složité. Pokud nemá kupující žádný doklad o koupi, je to čistě na dohodě obou stran a vzájemné slušnosti. Pokud doklad existuje, může se kupující v krajním případě i soudit, jelikož se jedná o skrytou vadu a na tu zákon pamatuje.