Slayer exciter... Zas další "teslák" :-)
Moderátor: Moderátoři
Slayer exciter... Zas další "teslák" :-)
Spíš jen tak pro zajímavost, jestli TO poběží.
Tranzistor se mi tu válel IRFP460, ale driver DS0026, ani jiný invertující tu nemám. Zato mám pár schmiťáků 40106, který jsem jeden také na zkoušku použil, napájený 12V.
Zapojené takhle se to kupodivu rozkmitalo (660kHz), ale výstup hradla má zřejmě nedostatečný proud, protože na gate tranzistoru, zapojeného napřímo k 40106, je trojúhelníkový průběh s amplitudou cca 3V.
Z čehož soudím, že se gate nestíhá nabít.
Takže dotaz: Jak posílit výstup 40106, aby stačil na sepnutí IRFP460?
Napadlo mě zapojit všech 6 hradel v pouzdře 40106 paralelně, ale jak moc je toto řešení schůdné?
Podle vnitřního zapojení jsou na výstupu komplementární MOS tranzistory.
Osobně nevidím problém v jejich paralelním spojení, ale možná mě něco uniká.
Ale jinak si říkám, jestli je 40106 pro 660 kHz dost rychlá?
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
Takže vyzkoušet alespoň řešení podle "teufel".
Vašek
Abych vysvětlil , o co mi jde: Chceme se zabývat anténami Dr. Lachovského a jejich biologickým vlivem na rostliny a obecně dopadem EM pole, generovaným TC, na živé organismy.
K tomu je potřeba TC. Pro jednoduchost jsem zvolil jednočinné zapojení, ovšem jak píši, nic einfach...
Nemohl by mi někdo písnout odkaz na ověřené zapojení SSTC, i včetně všech potřebných ochran?
Ohledně potřebného výkonu lze vydedukovat z fotografií, že kolem největšího kruhu antény, s průměrem 50cm, byla patrná korona.
Díky za pochopení
- weed_smoker