Jistič

Vše co se týká silnoproudu.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
palmalsport

#16 Příspěvek od palmalsport »

Tak ten pojem, není zcela přesný.
U proudových chráničů, například od EATONU, tento pojem není uveden. Uvádím pár pojmů, z aplikační příručky.
1) jmenovitý reziduální proud
2) reziduální proud
3) reziduální vybavovací (pracovní) proud
4) vypínací schopnost
5) podmíněná zkratová odolnost
FI je určen k ochraně osob, nebo majetku, tudíž jeho kontakty, nesmějí být zatěžovány , aby nedošlo k jejich slepení, nebo svaření.
Problém je v rozdílné definici jmenovitého proudu kontaktů chráničů, a všech ostatních spínacích a jistících přístrojů.
:)
Achab

#17 Příspěvek od Achab »

U chráničů se mimo základní hodnoty udává jmenovitý podmíněný zkratový proud Inc, Ikn (podmíněná zkratová odolnost), nebo jmenovitý krátkodobý výdržný proud (Icw). Případně další hodnoty, záleží co a v jakém rozsahu výrobce uvede. Jednotlivé pojmy jsou blíže popsány v odkazu od p32.
Celeron

#18 Příspěvek od Celeron »

Nojo, OEZ Letohrad, to je Podorlickohorský nářečí. :lol: Ještě takovýhle kraviny se učit na starý kolena. Prostě když něco dělám, tak tam šoupnu podle toho kde to je montovaný přístroje z řady 6 nebo 10 kA a jak se to to jmenuje je mi celkem šumák.
Díky P32 za odkaz. Nevíš, od kdy tahle vymyšlenost platí?
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
p32

#19 Příspěvek od p32 »

Nejméně 14 let? :wink:
Celeron

#20 Příspěvek od Celeron »

Hmm, tak už mě asi 14 let ujíždí vlak. Divný, na padesátce se o tom nikdy nemluvilo a na školeních obvikle nespím. :oops:
Jirka

p32

#21 Příspěvek od p32 »

Ty se za to stydět nemusíš. Každý nemusí přece vědět všechno, ale revizák by měl přemýšlet o své kvalifikaci, toho to živí. Samozřejmě jsou lidi, co mají v daném oboru větší zaměření určitým směrem a potom to vědí podrobněji, ale to je pro jejich vlastní jistotu, že něco neopoměli. Zeptej se toho svého známého revizáka, co vlastně dělá za revize, protože se s tím za těch posledních asi 15 let vůbec nesetkal. Jinak by určitě měl pojem o tom, že něco takového existuje a odeslal by tě na internet. :wink:
(obvikle se píše obvykle)
Celeron

#22 Příspěvek od Celeron »

Nojo, máš pravdu, ale ve vyjmenovaných přímo není. A odvozenina z nich mě příliš nenapadá. Na druhou stranu tu jsou občas větší pěsti na voko. :)
Jirka

p32

#23 Příspěvek od p32 »

Celeron píše:Nojo, máš pravdu, ale ve vyjmenovaných přímo není.
O nic nejde, jen mi vadí to špatné i/y. Jinak je tam to zvykat, což ten základ pro zvyk, obvykle atd. Někomu zase vadí mě/mně, ale přitom dělá větší boty jako nedávno.
Odpovědět

Zpět na „Silnoproudá technika“