Laboratorní zdroj Matrix
Moderátor: Moderátoři
Laboratorní zdroj Matrix
Zdroj se porouchal, tak pojede do servisu, ale potřebuju k tomu schéma. Neměl by ho tu někdo? Dík. Moc by mi to pomohlo.
Občas je sranda, keď zdroj čosi ukazuje...
https://youtu.be/XDf2nhfxVzg
-
petrfilipi
V jednom odešel právě tomu našemu technikovi koncový tranzistor. Vím to, protože si půjčoval ten náš, aby se podíval, jak je zapojený (nějak si to špatně obkreslil respektive spíš ten nákres ztratil). Prý ho půl dne trápil plným proudem, čož mi přišlo divné, to jsme s ním taky dělávali a vždy to přežil (4 sekce 2 zdrojů paralelně, dohromady 20A). Ale jinak nevím, že by se někomu jinému ten zdroj povedlo oddělat.
Tohle je asi nějaká novější podoba, my ho máme z roku cca 2008 nejvejš 2010, střeva vypadají na rvní pohled dost podobně, bedna je modernější. Píšu to jen tak pro zajímavost i když u toho našeho taky blbla regulace, protože výstup měl s menší kapacitou větší dynamiku (projevem bylo že výstup po zatížení spadnul na nulu, na osciloskopu pak bylo vidět, že tam něco kmitá, ale blbnul jen jeden kanál). Tady je divné, jestli jsem to pochopil z toho videa, že Vám blbnou oba kanály, přitom ty dva kanály jsou celkem nezávislé dokonce i když se propojí. Teda nekoukal jsem na celých 8 minut. Tam to s tím proudem kolem osmé minuty, to mi dost připomíná co to dělalo nám, ale je to už pomalu 10 let co jsem to opravil, takže si úplné detaily nepamatuju.
Zajímavý je tam to přepínání odboček, to by nemělo tak často cvakat, tam by měla být nějaká hystereze.
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Větrák řval jak tur, takže ihned po doručení byl zdroj rozebrán a přidána zenerka do serie s ventilátorem. Nikdo by to nepoznal, tak proč ne.
Nemá vypínání výstupů, takže jedině síťovým vypínačem, nebo prostě banánek a vytáhnout.
Zdroj ze SAPI-1 toho u mě odpracoval výrazně víc.
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
7 hysterzí, 3 odbočky na trafu a 3 relátka na jednom kanále. Jiný poťák nemám na vyzkoušení. Na aliku se dají koupit za 50kč.