Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.
Na mý meteostanici napršelo za posledních 14 dní celkem kolem 75 mm.
Ráno jsem jel kolem lesa 3 km daleko a udělal kontrolu. Kopnul jsem párkrát nohou do hrabanky a pod 10 cm je stejnej troud jako kdyby nespadla ani kapka. Ty stromy to snad sežerou než to dopadne na zem. Tak nevím, jestli se něčeho dočkáme...
To se měří na útlum. Jakmile je signál na houby, je tam...
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Na 70cm se už dá kalkulovat s vlnovou délkou vs. výška houby, navíc pokud má kapacitní klobouk.
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Ale no tak. Ty nerozlišuješ práci a zábavu? Od jistý doby práci, tedy i opravy čehokoliv považuju jen za nutný zlo, co je potřeba co nejrychleji spláchnout. Ale zábavě, či relaxu, což jsou třeba i ty houby, jsem ochotnej věnovat jakejkoliv čas.
Celeron píše:. . . Ale zábavě, či relaxu, což jsou třeba i ty houby, jsem ochotnej věnovat jakejkoliv čas.
Jj - to já taky.
Dnes dopoledne jsem "prolezl" až 3 "moje" rajony.
Zapršíno je u nás dostatečně - ještě to chce pár teplejších dnů a nocí a půjdu nakout kosu.
Nato - co jsem dneska všechno prolezl, tak zatím žádná sláva - pouhopouhý 1 janek a 1 kozák - a to hned v "mé" 1. lokalitě (ale ne v "mé" houštině, ale vedle cesty - jsou nad ní 2 malé osiky a nějaká břízka) - zítra tu hodím foto.
Ve vysokém lese ani prašivka - teda až na 2 muchomůrky šedivky - ale i ty jsou jedlé i když ne valné chuti (ani je nesbírám - jsou lehce zaměnitelné se smrtelně jedovatou muchomůrkou tygrovanou)
EDIT: Přidáno slíbené foto.
Přílohy
P1400256a.jpg
První letošní úlovek:
1 janek; 1 kozák a 1 "klíšťák" :-(
Naposledy upravil(a) kokun dne 26 kvě 2019, 22:07, celkem upraveno 1 x.
Honza - kokúň
__________________________ Žádný učený z nebe nespadl, ale pitomce jako by shazovali
Je brzo, podhoubí potřebuje tak 10 dnů, ne? Když les voní houbama, teprve se chystají...