zdevastovali značku Maxell
Moderátor: Moderátoři
zdevastovali značku Maxell
toto vše se jmenuje "investice", "transfer technologie" a "levná pracovní síla"
situaci zachraňuje zn.TDK a Imation z PC prodejny, kusovka, původ neznámy,
CD-R Intenso a Verbatim (Taiwan) v nouzi nejvyšší "K classic" z Kauflandu
jakosti Memorex, JVC (Taiyo Yuden Co) a EmTec sežral trh !
baterii tabletku se pokouším nabít z tlustého buřta R20 1.5V pokazit není co
- Artaban001
Ty Bell/Emgeton vypadaly jako "vinylový" singl s různými barvami středovky. Udělal jsem si jich tehdy zásobu, ze které žiju dodnes. Protože jsem jich kupoval opravdu hodně naráz, dostal jsem nakonec pěknou cenu. Emtec jsou zlaté s modrou vrstvou a TDK černé s vrstvou stříbrnou.
Vzpomínám si, že když se s velkým tartasem objevily první stolní, HiFi CD-R rekordéry /počítače tehdy HiFi až tak nezvládaly/, tak 74min Audio disky JVC stály v jedné vyčůrané HiFi prodejně šedesát korun, což se i mně zdálo hodně.
Nakonec se ukázalo, že jinde mají tytéž disky JVC za polovinu, byly na daném místě prostě jen nenažraně předražené. Daná firma, zabývající se individuálním dovozem HiFi komponentů, měla totiž v prodejně vystavené tři typy CD rekordérů..
Fakt nepamatuju, že by to někdy stálo stokorunu, to nestály na začátku ani minidisky. Nejvíc pamatuju 80,-Kč za originální MD Sony 80 min.
Ta černá TDK jsou vynikající - zatím se na Pioneeru PD-R609 i v PC nestalo, že by byl záznam vadný natolik, že by to kterýkoli jiný player nedokázal opravit/přečíst.
Podle mých zkušeností jsou disky značené Audio, kromě vylisovaného kódu pro rekordér i trochu kvalitnější třída, než klasická datová CD-R, prodávaná kdysi ve stokusových štosech.
Na tyhle velká balení bylo taky nejvíc stížností, podle mě to byly v případě ČR rejžové pajcy, přivlečené načerno z Polska, někdy to vycházelo na 3Kč/ks..
Když jsem pak slýchával, jaké problémy měli známí i s "renomovanými" pajcovanými výrobky Verbatim, Sony a dalších zvučných jmen - extrémní případ byl 60ks vadných ve 100ks balení. No to se fakt vyplatí..
Ale stokorunu to opravdu nestálo nikdy. Ani Audio.
Myslím, že spousta z nás si vůbec neuvědomuje, že pod "značkou" Sony, Maxell a dalšími, si kupujete podprůměrný šunt ala Tinko či BC Batteries, pouze přelepený tak, aby vypadal jako značkový a má i značkovou cenu.
Ježíši lidi, vždyť je to speciálně v ČR praxe, táhnoucí se napříč obory v podstatě už od převratu.
Zneužívající toho, že jsme prostě blbí/líní a koupíme si "alkalické baterie Sony" - na pokladně v levném hypáči.
Když už je tady mají na háčku, tak co bych kdesi složitě objednával, že.
No tak jistěže Sony...Potom si ale nestěžujte, že Vám prodali šunt, co nic nevydrží.
Koupíme tady v ČR třeba nějakou nejprodávanější sérii značkových alkalických AA a zároveň tytéž články objednejme z německé pobočky Conrada třeba.
Vsadím se, že to nebudou tytéž články ani vizáží, ani výdrží.
Tvl zrovna Němci by s jakýmkoliv prodejcem sakra rychle vyběhli, kdyby jim třeba 2x po sobě prodal šunt...
- forbidden
- Kontaktovat uživatele:
Teď mám v práci nakoupených asi 100 a 100 kusů CD-R a DVD+R Verbatim, ale už několik roků na to nikdo nešáhnul, je to orginál zabalený v celofánu. Nejspíš to tak už zůstane. Blu-ray jsem už úplně vynechal, nikdy jsem to ani nedržel v ruce a mechaniky nikomu nemontoval. Optický média jsou mrtvý.
- forbidden
- Kontaktovat uživatele:
Jak píše Leoš, Bell-Emgeton jedou stále bez problému, mám na nich mastery místní bigbítové kapely, které jsem hrál pořád dokola. Pak jsem použil zálohu na jiné CD-R a Bellky založil. Jedou stále už 12let.
Co jsem zkoušel CD-R nejlepší mám Pioneer(tmavě modrá vrstva),JVC, Sony, TDK, staré Maxellky. Nejhůř vyšly laciné Novaline z rušené Hypernovy(2kč/ks), ale i ty by možná jely, jen nevím, jakou rychlostí byly pálené(pro velkou rychlost možná některé nejedou), poslední šunty byly Multidisc, časem se loupala vrchní vrstva i s odrazovou, zálohoval jsem na jiné a správnou rychlostí a jedou dodnes.