Záplata pro kritickou chybu Win XP vydaná v 2019 (2018)

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
PotPalo

#31 Příspěvek od PotPalo »

Na linuxe mi vadí, že nie sú inštalačky offline. Že by som si stiahol všetky komponenty a napálil na CD, a keby bolo treba nainštalovať znova, mám to hneď, a rovnaké ako predtým. Nejaké balíky inštalovateľné priamo z internetu sú viete na čo... nepôjde server, alebo tam už balík nebude, a je to v keli. Tiež ich vždy hľadať... a mať pripojenie k internetu pri inštalácií... Zlatý dobrý Win98. Jedno CD inštalátor Windowsu, na druhom všetky programy a ovládače ktoré používam, a netreba nič riešiť. Všetko sa nainštalovalo offline, pekne do radu podľa zoznamu.
Je na čase vymeniť primátora Bratislavy, a celú tú neschopnú pakáž okolo.
danhard

#32 Příspěvek od danhard »

Taky jsem s W98SE spokojen :)
Potřebuju jen spustit uživatelské programy :roll:
rnbw

#33 Příspěvek od rnbw »

Cely Debian 9 (vsetky baliky) ma 14 DVD. A to su len binarne baliky (bez zdrojakov) pre jednu architekturu. Vacsinu nebudes nikdy potrebovat.
danhard

#34 Příspěvek od danhard »

A kolik má holý Debian ?

Pod minimalizovanými W98SE mi v Indii pracuje asi 200 systémů, je to jen náhrada DOSu pro spuštění uživatelského programu k mašině.
Samozřejmě "komfort" W98 tam zůstává :)
Nevím, jestli čmoudíci serfují na internetu, myslím že ho tam ani nemají připojen :)
Mám ale problém s náhradními stroji s ISA sběrnicí :D
Je tam regulérní OEM distribuce se slevou na 10 ks, všechno legální :lol:
JoDiK

#35 Příspěvek od JoDiK »

PotPalo píše:keby bolo treba nainštalovať znova, mám to hneď, a rovnaké ako predtým.

O binární kopii disku už jsi slyšel? Kdykoliv bylo potřeba obnovit W98 do původního stavu včetně všech nainstalovaných a nakonfigurovaných aplikací, tak mi to trvalo přesně 3minuty. Přičemž spuštění obnovy obnášelo restart - stisknout šipku dolů, enter, enter (bootmanager + samostatná oblast disku s nainstalovaným diskimage a zálohou). Kolik asi tak trvalo to tvoje "hneď"?
rnbw

#36 Příspěvek od rnbw »

danhard píše:A kolik má holý Debian ?

Co znamena holy? Mam router+print+scan server+NFS s Debianom 8 - mam tam 1 GB disk a zabera to nieco nad 500 MB (320 balikov). Inak je to Pentium MMX, 48MB RAM.
PotPalo

#37 Příspěvek od PotPalo »

Dá sa samozrejme urobiť aj kópia disku, ale pokiaľ skape počítač, a je to všetko treba nainštalovať na novú základnú dosku (trochu iný hardware), potom je výhodnejšia nová inštalácia. Prípadne iba zmeniť ovládače pre MB atď.
Je na čase vymeniť primátora Bratislavy, a celú tú neschopnú pakáž okolo.
xsc

#38 Příspěvek od xsc »

JoDiK píše:O binární kopii disku už jsi slyšel? Kdykoliv bylo potřeba obnovit W98 do původního stavu včetně všech nainstalovaných a nakonfigurovaných aplikací, tak mi to trvalo přesně 3minuty.
To ovšem platí pro dnešní disky, ne? V době, kdy byly Win98 aktuální, by to trvalo asi stejně, jako dneska s Win10... Dalo by se tedy říct, že po 20 letech se instalace/záloha stala snesitelně rychlou :-)
JoDiK

#39 Příspěvek od JoDiK »

xsc píše:To ovšem platí pro dnešní disky, ne? V době, kdy byly Win98 aktuální, by to trvalo asi stejně, jako dneska s Win10... Dalo by se tedy říct, že po 20 letech se instalace/záloha stala snesitelně rychlou :-)

Kdepak, ty 3 minuty platily pro P4-ku s obyčejným snad 20GB diskem. Nezapomínej, že DiscImage ten soubor komprimoval, takže obnovování bylo několikanásobně rychlejší než vytváření (z disku se kopírovalo mnohem míň dat).
xsc

#40 Příspěvek od xsc »

Nojo, ale Win98 jsem měl na P1/166 s 4GB HDD, ne na P4 :-) Ale i na tu P4 mi to přijde překvapivě svižný.
Hubert_79
Kontaktovat uživatele:

#41 Příspěvek od Hubert_79 »

Win 98 se nechaly nacpat i na 850 MB HDD. Měl jsem to na PC s 486DX2 100MHz a 16 MB RAM. Chod tedy nebyl úplně nejsvižnější, ale Need for speed v nějaké paleolitické verzi se na tom rozchodit daly.
Na PIII a novějším už jsou vhodnější XP.
Frýba a láska zvítězí nad Hemalou a nenávistí!
xsc

#42 Příspěvek od xsc »

I na menší. Měl jsem AMD 486/160 s 850MB diskem a měl jsem na tom Win9X a zároveň NT4 (a taky jeden čas na zkoušku OS/2). Akorát to chtělo víc paměti. Dala se na tom přehrát mp3 ve stereu, pokud se nedělalo nic jiného :-)
danhard

#43 Příspěvek od danhard »

W98 a 16MB je málo, to je tak na spuštění, s 32MB už to celkem chodilo a 64MB je bez problémů.
Záleží, jestli tam není nějakej žrout paměti :)
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“