Rozhodnutí státní zkušebny
Moderátor: Moderátoři
Rozhodnutí státní zkušebny
Oboje jsou akreditovaný státní zkušebny. Rozhodnutí zda možno topným kabelem vytápět podlahu ve sprchových koutech, kde je na zemi dlažba a voda je svedená do odpadního žlábku.
Posuzováno ve stejný čas, stejný výrobek, stejný výrobce, dle stejné platné normy, jen pro různé dovozce. A jsou diametrálně rozdílná.
Netušíte prosím někdo, kdo je víc a jak v tomto případě postupovat? Rozhodně do toho nehodlám cpát svý peníze a hlavně se vyhnout případnýmu průšvihu.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
ZVUK2000 píše:Něco podobného jsem potřeboval zjistit u podlahového foliového topení. Jeden dovozce říkal že to lze dávat pod dlažbu potažmo i v koupelně . A a druhy že jen pod plovoučku.
Tak to náhodou vím. Fólie se dát do lepidla nesmí. Zaprvák by rozseparovala vrstvy podlahy. To se řešilo otvory v fólii aby vznikly spojový můstky lepidla.
Zadruhák, fólie musí mít celoplošně směrem nahoru vodivou vrstvu spojenou s PE. To tady už vše bylo v 90 letech, topná fólie do koupelen od skotskýho Flexelu. A byl to neuvěřitelnej průser, všecko se muselo po pár úrazech od elektrického proudu vykopat a předělat na kabely. Ono se totiž zjistilo, že naše lepidla pro dlažbu jsou silně zásaditý a pokud se dostala do lepidla dlažby vlhkost, časem navzlínala mezi vrstvama fólie a začala koroze té hliníkové vrstvy. No a jak známo, hliník reaguje se zásadama celkem bouřlivě a produkt koroze zvyšuje objem. Tím se rohože dál separovaly až došlo k svodům na živé části. Ten průser bych nerad zažil znova. Naštěstí to vše vzal dovozce na sebe...
Nemám zájem o korekci pravopisu.
Dokonce je nově povoleno za určitých podmínek topení ve sprchových koutech s dlažbou. Nojo, EN jsou volnější než původní ČSN.
To je zrovna ten můj případ, že v Brně jsou na zkušebně konzervy a v Praze EU hujeři.
- weed_smoker