anodova ochrana zasobnika vody

Poruchy, opravy, rady, návody

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
fero_b

anodova ochrana zasobnika vody

#1 Příspěvek od fero_b »

mam nasledujucu otazku ohladom zasobnika vody. Mam kombinaciu plynovy kotol + nepriamotopny zasobnik. Teda kotol ma termistor v zasobniku a trojcestnym ventilom sa kotol rozhoduje ci ma kurit do radiatorov alebo ohrievat teplu vodu. Zasobnik vody je pospajany s kotlom a vodovodom plastovymi rurkami. Zasobnik vsak obsahuje aj "silovu elektriku" ktorou dokaze klasickym bimetalom spinat 220V a fungovat "bez kotla" ak niekde je zdroj "topnej" vody. Tato silova elektrika je v mojom pripade nepouzita samozrejme. Zasobniky vody ale zvyknu mat anodovu ochranu proti korozii, ktora je (to len predpokladam - poucte ma ak sa mylim) napajana zrejme z prostrednictvom zdroja z tej elektriky co ma v sebe zasobnik (alebo treba externy zdroj? ). V mojom pripade je ale zasobnik iba "obycajna nadoba" so spiralou. Je potrebne v takej kombinacii nejak aktivovat anodovu ochranu?
Crifodo

#2 Příspěvek od Crifodo »

Buď je tam magneziová anoda, v tom případě je ochrana proti korozi pasivní (elektroda ale ubývá) nebo je tam anodová ochrana napájená, to bys musel zjistit z prospektu nebo dotazem u výrobce.
fero_b

drazice

#3 Příspěvek od fero_b »

uz to pozeram na strankach vyrobcu - je tam magneziova elektroda....
BTW ako dlho ta elektoroda vydrzi kym uplne zmizne? Viem ze to asi zavisi na charaktere vody ale aspon nejaky priemer.
jezevec
Hlavní moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: drazice

#4 Příspěvek od jezevec »

fero_b píše:uz to pozeram na strankach vyrobcu - je tam magneziova elektroda....
BTW ako dlho ta elektoroda vydrzi kym uplne zmizne? Viem ze to asi zavisi na charaktere vody ale aspon nejaky priemer.

Mám dost tvrdou vodu a magneziová tyč vydrží max. rok a půl, cena je cca 250kč. Ta tyč nezmizne, je pouze "rozežraná" a ztrácí účinnost.
Odpovědět

Zpět na „Bílá technika“