dnes jsme v práci načali téma stop tlačítek a 10lidí = 15názorů. Rád bych znal i názory ostatních (určitě znalejších) lidí
O co zhruba jde: řekněme, že mám teoretickou výrobní linku, která se skládá ze 4 robotů. Na začátku do toho strčím materiál, každý robot udělá nějakou operaci a na konci z toho vypadne hotový výrobek. Každý robot má své STOP tlačítko kterým jde zastavit celá linka.
Občas ale potřebuji vyrábět jinou verzi výrobku která vyžaduje jednu operaci navíc, tak k lince na konci jde připojit další robot - prostě ho dovezu na vozíčku, připojím konektor a vyrábím. Potom ho zase odpojím a pojedu původní výrobu. Tento poslední - mobilní - robot ale má vlastní okruh stop tlačítka, takže zamáčknutím tohoto tlačítka zastavím pouze tohoto robota; respektive zamáčknutím tlačítka na jiném robotu zastavím celou linku kromě toho posledního - mobilního.
No a na čem jsme se nedokázali shodnout: je toto v pořádku? Neodporuje to nějakým bezpečnostním normám a předpisům?
Už jsem ze školy déle než je zdrávo, ale tak nějak si matně pamatuji, že mi kdosi kdysi
Díky za případné odpovědi,
T.